Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΒαρουφάκης και Τσίπρας, οι «δύο ξένοι» που έρχονται και πάλι πολύ… κοντά

Βαρουφάκης και Τσίπρας, οι «δύο ξένοι» που έρχονται και πάλι πολύ… κοντά

Πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι η ζωή κάνει κύκλους και σε φέρνει ξανά αντιμέτωπο με παλαιές καταστάσεις, είτε ευχάριστες, είτε δυσάρεστες.

Αυτό φαίνεται να συμβαίνει στην πολιτική σχέση του Γιάνη και του Αλέξη, η οποία έχει περάσει από «σαράντα κύματα».

Η στήλη μας είχε επισημάνει εδώ και καιρό, ότι υπάρχει ένα πολιτικό «φλερτ» μεταξύ των δύο προέδρων, που μπορεί να οδηγήσει σε νέα «συμπόρευση».

Παράλληλα, είχαμε υπογραμμίσει ότι εντός του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πολλές αντιδράσεις στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Βαρουφάκη, καθώς πολλά κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου θεωρούν πλέον τον Γιάνη «ξένο σώμα».

Ο πρόεδρος Αλέξης όμως, δεν φαίνεται να συμμερίζεται τις ανησυχίες των στελεχών του και προχωρά προς μια πρώτη προσέγγιση, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών του.

Μάλιστα, το «προξενιό» φαίνεται πως το έχει αναλάβει ο εκδότης, δημοσιογράφος και στενός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Βαξεβάνης.

Αυτό καταδείχθηκε και από το κυριακάτικο φύλο της εφημερίδας του Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος είχε μια μεγάλη συνέντευξη στον Βαρουφάκη.

Στην συνέντευξή του ο Γιάνης χρησιμοποίησε σχεδόν ίδια φρασεολογία με τον Τσίπρα, επιτιθέμενος στην κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά στον πρωθυπουργό.

Οι προθέσεις, όπως όλα δείχνουν, για επανένωση υπάρχουν, αυτό που δεν λαμβάνει υπόψη του ο Αλέξης είναι οι αντιδράσεις που θα προκαλέσει στο εσωτερικό του κόμματός του μια πιθανή συνεργασία με τον Γιάνη.

Επίσης, αυτό που αναφέρουν στην στήλη μας πολιτικοί αναλυτές, είναι ότι οι κίνηση του Τσίπρα να πλησιάσει και πάλι τον Βαρουφάκη καταδεικνύει την πρόθεσή του να μετατρέψει την προεκλογική περίοδο σε «ρινγκ» και να πάει σε ακραία πολιτική αντιπαράθεση με την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με λίγα λόγια, η ακραία φρασεολογία που χρησιμοποιεί ο Βαρουφάκης θα ταιριάζει απόλυτα στις προθέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εν λόγω κίνηση όμως, εμπεριέχει πολύ μεγάλο ρίσκο για τον Τσίπρα, καθώς σε περίπτωση «επώδυνης» ήττας στις εκλογές από την ΝΔ, η πλειονότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ θα καταλογίσει στον Αλέξη την απόλυτη ευθύνη της ήττας, γεγονός που θα σηματοδοτήσει αλλαγές στην προεδρία του κόμματος.

Θα «τρίζει» επικίνδυνα η καρέκλα του προέδρου…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας