Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟι ακραίες δηλώσεις, η 17 Νοέμβρη, το ΕΑΜ και η «σιγή ιχθύος»...

Οι ακραίες δηλώσεις, η 17 Νοέμβρη, το ΕΑΜ και η «σιγή ιχθύος» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολλοί ήταν εκείνοι που εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα τόνιζαν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, συνεπικουρούμενη από το κόμμα του Βαρουφάκη, θα προσπαθήσει να «δυναμιτίσει» όσο το δυνατόν περισσότερο το προεκλογικό κλίμα, παίζοντας το τελευταίο της «χαρτί».

Οι φόβοι τους, όπως όλα δείχνουν φαίνεται να βγαίνουν αληθινοί, καθώς μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να αποσύρει από όλες τις επιτροπές της Βουλής τους βουλευτές του – με την κίνηση αυτή δεν συμφωνούν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – άρχισαν να αυξάνονται με μαθηματική ακρίβεια οι ακραίες δηλώσεις στελεχών του.

Εκτός από το γεγονός πως οι περισσότεροι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζονται σε τηλεοπτικά πάνελ, αρχίζουν ξαφνικά να ωρύονται, μην αφήνοντας κανέναν από τους συνομιλητές τους να αρθρώσουν μια κουβέντα, αρχίζουν σταδιακά να ακούγονται δηλώσεις και να γίνονται κινήσεις που έχουν ως μοναδικό στόχο τον διχασμό και την ακαριαία πόλωση.

Η αρχή έγινε από τον ύμνο του ΕΑΜ σε ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, που σχολιάστηκε αρνητικά από όλα τα κόμματα της Αριστεράς, με πρώτο το ΚΚΕ και κορυφώθηκε με τις δηλώσεις του βουλευτή Δράμας και Τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλου Ξανθόπουλου.

Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι η «17 Νοέμβρη» είναι παρεξηγημένη οργάνωση και δεν έχει καμία σχέση με την Χρυσή Αυγή που είναι ναζιστική οργάνωση.

Υπενθυμίζεται, ότι όταν ρωτήθηκε για το αν η «17 Νοέμβρη» κατέβαζε  κόμμα, τι θα συνέβαινε, σημείωσε τα εξής: «Η “17Ν”, οποιαδήποτε ακροαριστερή οργάνωση, όσο απεχθής κι αν μας φαίνεται η πρακτική της, δεν έχει στον πυρήνα της τη ναζιστική ιδεολογία».

Με λίγα λόγια η «17 Νοέμβρη» είναι «καλή» εγκληματική οργάνωση, ενώ η Χρυσή Αυγή είναι απεχθής εγκληματική οργάνωση.

Και το παράδοξο της υπόθεσης είναι, ότι κανείς από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν βγήκε να καταδικάσει τη δήλωση του Θεόφιλου Ξανθόπουλου.

Επομένως, η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμφωνεί με αυτή την άποψη.

Όπως λένε χαριτολογώντας κάποια παλαιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «το χάσαμε το κέντρο πατριώτη».

Και η αλήθεια είναι πως τέτοιου είδους δηλώσεις είναι αποκρουστικές για τους ψηφοφόρους που κινούνται στο χώρο του κέντρου.

Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας