Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ Τσίπρας, ο Παππάς, τα «ανοικτά» σύνορα και οι δύσκολες αποφάσεις

Ο Τσίπρας, ο Παππάς, τα «ανοικτά» σύνορα και οι δύσκολες αποφάσεις

Το Ειδικό Δικαστήριο επέβαλε την ανώτατη ποινή στον πρώην κορυφαίο υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, καταδικάζοντάς τον σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή, για παράβαση καθήκοντος στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Επίσης, στον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα επιβλήθηκε χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, απορρίπτοντας το αίτημα των συνηγόρων του για την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης, προανήγγειλε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επισημαίνοντας ότι «όταν η πολιτική εισέρχεται στην αίθουσα του δικαστηρίου, τότε η δικαιοσύνη εξέρχεται».

Τα παραπάνω για την ιστορία της υπόθεσης.

Το μείζον ζήτημα όμως, για τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά για τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα, είναι ποια θα είναι η συνέχεια της υπόθεσης στο εσωκομματικό πεδίο, λίγους μήνες πριν από τις κάλπες.

Ο πρόεδρος Αλέξης θα επιλέξει να μην πράξει τίποτα προσδοκώντας ότι, οι πολίτες θα ξεχάσουν την όλη υπόθεση;

Θα βγει μπροστά και θα καλύψει με δημόσιες δηλώσεις του τον φίλο, στενό συνεργάτη του και πρώην κορυφαίο υπουργό του κόμματός του;

Θα δώσει εντολή να απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας ο Νίκος Παππάς και να μην συμμετάσχει πλέον στον στενό πυρήνα των συνεργατών του;

Πάντως, οι γνωρίζοντες, σημειώνουν ότι ο Τσίπρας δεν πρόκειται ούτε να διαγράψει, ούτε να αποδοκιμάσει δημόσια τον Νίκο Παππά.

Και αυτό διότι, αν έπραττε κάτι τέτοιο, θα δήλωνε, εμμέσως πλην σαφώς και την δική του ενοχή στην όλη υπόθεση, καθώς τα όσα διαδραματίσθηκαν με τις τηλεοπτικές άδειες ήταν σε πλήρη γνώση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κατάσταση δεν είναι απλή και σίγουρα θα έχουν μελετήσει τις κινήσεις τους στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς περίμεναν ένα ανάλογο αποτέλεσμα της δίκης.

Να σημειωθεί, ότι πολλά κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εισηγούνται στον πρόεδρο να απομακρυνθεί από τον Νίκο Παππά, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Να δούμε τελικά, τι θα πράξει ο Αλέξη Τσίπρας, που πραγματικά βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.

Δεν φτάνει στην Κουμουνδούρου η παραπάνω περιπέτεια, έχει να αντιμετωπίσει και ένα σοβαρό εθνικό θέμα που έβγαλε εντέχνως και πάλι στην επιφάνεια η ΝΔ, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.

Ο λόγος για τα «ανοικτά» σύνορα, ένα ζήτημα που απασχολεί ακόμη και σήμερα το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πολλά στελέχη του, ακόμη και κορυφαίοι πρώην υπουργοί, επισημαίνουν ότι «δεν υπάρχουν σύνορα για τους λαούς».

Η φράση του Αλέξη σε συνέντευξή του στην ΔΕΘ «μας κάνετε κριτική ότι ανοίξαμε τα σύνορα, έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε;» αναφερόμενος στο Αιγαίο και τους εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που έφταναν στην Ελλάδα από τα Μικρασιατικά παράλια το 2015, έγινε και πάλι πρωτοσέλιδο, δημιουργώντας αρνητικό κλίμα για την Κουμουνδούρου.

Όσο και αν προσπάθησε η Πόπη Τσαπανίδου να «καλύψει» το όλο θέμα, κατά τη διάρκεια του debate με τον Γιάννη Οικονόμου, η φράση ειπώθηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την ιδεολογία που επικρατούσε και που συνεχίζει να επικρατεί στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι άνθρωποι είναι διεθνιστές, τάσσονται υπέρ των ανοικτών συνόρων, δεν είναι κρυφό», είπε χαρακτηριστικά στην στήλη μας, ένα παλαιό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που πλέον έχει αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή.

Η φράση αυτή είχε προκαλέσει αίσθηση το 2015, με την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών να επισημαίνει τότε σε δημοσκοπήσεις ότι, η Ελλάδα είχε, έχει και επιβάλλεται να έχει σύνορα σε στεριά, αέρα και θάλασσα.

Ειδικά σήμερα, οι πολίτες δεν θέλουν να ακούσουν καν, για πολιτική «ανοικτών συνόρων».

Φουρτουνιασμένη θάλασσα για τον Αλέξη…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας