Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΤο «κράτος εν κράτει» της… Μυκόνου, οι ισχυρές «πιέσεις» στον Ανδρουλάκη και...

Το «κράτος εν κράτει» της… Μυκόνου, οι ισχυρές «πιέσεις» στον Ανδρουλάκη και ο «ξέμπαρκος» Παπανδρέου

Το «κράτος εν κράτει» της… Μυκόνου

Το γεγονός πως η κατάσταση έχει ξεφύγει στο «αυτόνομο» κράτος της Μυκόνου είναι γνωστό εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακόμη, ότι πλέον ο μέσος Έλληνας πολίτης δεν μπορεί να πλησιάσει ούτε στα ανοικτά του νησιού, επίσης είναι γνωστό.

Αυτό, όμως, που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση τις τελευταίες ημέρες είναι ότι κάποιοι με «χοντρά» πορτοφόλια απειλούν με μηνύσεις και αγωγές αστυνομικούς που προσπαθούν να επιβάλλουν τους νόμους του ελληνικού κράτους στο νησί.

Μιλάμε για σκληρά εργαζόμενους αστυνομικούς υπαλλήλους, οι οποίοι πια δεν τολμούν να κόψουν ούτε μια κλήση για τροχαία παράβαση.

Όπως καταγγέλλουν δημόσια οι αστυνομικοί που εργάζονται στη Μύκονο, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, κάποιοι υποβάλλουν αγωγές και ζητούν 100.000 από ανθρώπους που μόλις και μετά βίας παίρνουν 1.000 ευρώ το μήνα.

«Την ώρα που η πρόληψη των τροχαίων αποτελεί βασικό στόχο των αρχών, ιδίως στις τουριστικές περιοχές – πρότυπα ποιοτικής προσφοράς υπηρεσιών προς τους επισκέπτες και υποδείγματα ποιότητας ζωής και αναψυχής, είναι πέραν πάσης λογικής η απόπειρα υπονόμευσης αυτής της προσπάθειας υπό τον μανδύα ενδίκων μέσων και απειλών.

Ας γνωρίζουν όσοι ενοχλούνται από την εφαρμογή του νόμου ότι οι συνάδελφοί μας έχουν την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της Ομοσπονδίας, δεδομένου ότι κατά την άσκηση των καθηκόντων τους δεν ενεργούν μόνοι τους, αλλά στο πλαίσιο εντολών και συγκεκριμένων δράσεων για την πάταξη της πειρατικής μεταφοράς επιβατών μέσω ΙΧΕ αυτοκινήτων κ.λπ.

Καλούμε τους ιθύνοντες να συναισθανθούν τις ευθύνες τους και να μην επιτρέψουν την περαιτέρω στοχοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι το μόνο “λάθος” που διέπραξαν ήταν να αντισταθούν στην παρανομία και στο νόμο της ζούγκλας που κάποιοι προφανώς επιθυμούν διακαώς να εδραιώσουν στην περιοχή τους», επισημαίνεται μεταξύ άλλων από την Πανελλήνια Ομοσπονδίας Αστυνομικών υπαλλήλων.

Να σημειωθεί ότι, όπως υπογραμμίζουν οι περισσότεροι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο νησί, οι οποίοι θέλουν να υπάρχει νόμος και τάξη, η Μύκονος λόγω της ανομίας που επικρατεί κινδυνεύει να χάσει την παλιά της αίγλη και να μετατραπεί σε άντρο μεγαλοκακοποιών και πάσης φύσεως παρανόμων.

Μήπως είναι καιρός οι αρμόδιοι της κυβέρνησης να ασχοληθούν με το όλο θέμα και να επιβάλλουν επιτέλους την τάξη και τους νόμους;

Οι ισχυρές «πιέσεις» στον Ανδρουλάκη 

Ισχυρές «πιέσεις» μαθαίνουμε πως δέχεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, προκειμένου να πει το πολυπόθητο «ναι» στην πιθανότητα συγκυβέρνησης με την ΝΔ.

Φυσικά, δεν τον «πιέζουν» να βγει και να το πει δημόσια, αλλά να ανάψει το «πράσινο» φως στο παρασκήνιο, ώστε να γνωρίζουν όσοι ενδιαφέρονται ότι ο Νίκος θα συνεργαστεί με τον Κυριάκο εάν παραστεί ανάγκη.

Και μην νομίζετε ότι εκείνοι που «στριμώχνουν» τον Ανδρουλάκη είναι στελέχη από την ΝΔ. Το αντίθετο…

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης «στενός κορσές» στον Ανδρουλάκη έχουν γίνει πολλά κορυφαία στελέχη του Κινήματος, τα οποία λένε και ξαναλένε στον Πρόεδρο πως το ΠΑΣΟΚ θα έχει μέλλον μόνο εάν αποκτήσει κυβερνητική δύναμη. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν συγκυβερνήσει με το πρώτο κόμμα, που όπως όλα δείχνουν θα είναι η ΝΔ.

Όπως μαθαίνει η στήλη ο Νίκος το σκέπτεται, αλλά δεν έχει πάρει ακόμη καμία απόφαση. Εξάλλου, έχει μπροστά του πολλούς μήνες για να πάρει οριστικές αποφάσεις.

Επίσης, πολύς «ντόρος» γίνεται στην Χαριλάου Τρικούπη για πρώην «γαλάζια» στελέχη που πλαισιώνουν τον Ανδρουλάκη. 

Υπάρχει, ακούμε, δυσαρέσκεια από τις εν λόγω επιλογές του προέδρου. Θα ασχοληθούμε όμως, εκτενώς με το όλο θέμα το προσεχές διάστημα.

Ο «ξέμπαρκος» Παπανδρέου

Ρε τι πάθανε στην  Αχαΐα. Τρέχουν και δεν φτάνουν.

Ο λόγος για τους υποψήφιους με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, που έπεσε στα κεφάλια τους «κεραμίδα». 

Όπως είναι γνωστό ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα είναι και πάλι υποψήφιος για πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, καθώς την θέση του την «έφαγε» ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ. 

Ο Γιώργος ήταν 16 χρόνια πρόεδρος και γύρισε δύο τρεις φορές όλο τον κόσμο λόγω της ιδιότητας του.

Τώρα, όμως, τα ταξίδια τέλος και όπως μαθαίνει η στήλη ο πρώην πρόεδρος του Κινήματος σκέπτεται πολύ σοβαρά να ασχοληθεί με την εγχώρια πολιτική σκηνή. 

Και πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αποφασίσει να κατέβει υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στις επόμενες εθνικές εκλογές στην Αχαΐα.

Και εδώ είναι που πέφτει «μαύρο δάκρυ» από τους άλλους υποψήφιους του Κινήματος στην περιοχή.

Ο λόγος είναι ότι στις εκλογές του 2019 με το ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ τότε) εξελέγη ένας βουλευτής στην Αχαΐα και στις εκλογές που έρχονται πολύ δύσκολα θα βγάλει δεύτερο.

Και ο Γιώργος μπορεί να έχασε την προεδρία από τον Νίκο, αλλά στην Αχαΐα έρχεται πρώτος με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.

Έτσι, ο Παπανδρέου «χαλάει» τα σχέδια του προέδρου, καθώς στην Αχαΐα πολύ θα ήθελε να εκλεγεί ένας πολύ κοντινός του άνθρωπος, ο δικηγόρος Μαρίνος Σκανδάμης.   

«Κι όλο κλαίνε τα καβουράκια στου γιαλού τα βοτσαλάκια…».  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας