Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΤο «τυφλό» Τραμ, η αλήθεια, το παρασκήνιο και η πολιτική εκμετάλλευση της...

Το «τυφλό» Τραμ, η αλήθεια, το παρασκήνιο και η πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας

Η αλήθεια είναι ότι οι δηλώσεις περί «τυφλού» Τραμ, που «περιφέρεται» στην πρωτεύουσα χωρίς καμία ασφάλεια για πεζούς, επιβάτες και εργαζόμενους, αναδείχθηκαν ιδιαίτερα και παρουσιάστηκαν δεόντως από τα Μέσα Ενημέρωσης.

Και καλώς παρουσιάστηκαν, καθώς ήταν επώνυμες δημόσιες καταγγελίες.

Το όλο θέμα όμως, μας προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς η στήλη μας, συχνά πυκνά, ασχολείται με τα Μέσα Σταθερής τροχιάς, φιλοξενεί δηλώσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων και διατηρεί πολύ καλές πηγές στα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας.

Μάλιστα, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022, φιλοξενήσαμε δηλώσεις του προέδρου των εργαζομένων στο Τραμ, Ηλία Μανιατάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που υφίστανται, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μίλησε για συρμούς που κινούνται χωρίς ασφάλεια μέσα στον αστικό ιστό.

Ο επί 12 χρόνια πρόεδρος των εργαζομένων δεν είπε κουβέντα για «τυφλά» Τραμ, ενώ είναι γνωστό πως δεν «μασά» τα λόγια του και δεν κρύβει κάτω από το «χαλί» τα προβλήματα.

Μας είπε ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων, αλλά δεν αναφέρθηκε σε πρόβλημα κεντρικού ελέγχου στους συρμούς του Τραμ.

Η στήλη μας, σε μια προσπάθεια να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει, μίλησε με ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά την λειτουργία του Τραμ και τα προβλήματα που υπάρχουν.

Όλοι διέψευσαν κατηγορηματικά, ότι δεν υπάρχει κέντρο ελέγχου και πως το Τραμ «κυκλοφορεί» στα «τυφλά».

«Κεντρικός έλεγχος υπάρχει. Η προετοιμασία για να βγει ένας συρμός για δρομολόγιο είναι ενδελεχής και συγκεκριμένος και επιβάλλεται να λειτουργήσουν οι λεγόμενες “καρδιές”. Ο λόγος για την οργανωτική μονάδα του κέντρου ελέγχου του Τραμ, την οργανωτική μονάδα του τροχαίου υλικού του Τραμ, την οργανωτική μονάδα της γραμμής του Τραμ, την οργανωτική μονάδα της ηλεκτροδότησης (οι εναερίτες), και την οργανωτική μονάδα του τμήματος σηματοδότησης του Τραμ», μας είπαν χαρακτηριστικά, οι γνωρίζοντες.

Μάλιστα, κάποιοι συνδικαλιστές το πήγαν ακόμη παραπέρα το όλο θέμα, σημειώνοντας με έμφαση στη στήλη μας, ότι κάποιοι συνάδελφοί τους, φοράνε «κομματικά γυαλιά» και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την τραγωδία των Τεμπών «φορτώνοντας» στην κυβέρνηση με ανύπαρκτα θέματα.

Η στήλη μας, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα έχει αναλυτικό (επώνυμο) ρεπορτάζ για την  κατάσταση που επικρατεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή Μέσα Μεταφοράς της πρωτεύουσας, που είναι το Τραμ.

Πάντως, αν συμβαίνουν τα παραπάνω, αποτελούν ντροπή για τον συνδικαλισμό στην χώρα μας, καθώς οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εκλέγονται για να αναδεικνύουν τα προβλήματα των εργαζομένων και όχι να συμπεριφέρονται ως κομματάρχες, οποιουδήποτε κόμματος.

Όλα στο φως… 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας