Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟι δημοσκοπήσεις που έρχονται, τα πρώτα «ευρήματα» και το Μέγαρο Μαξίμου

Οι δημοσκοπήσεις που έρχονται, τα πρώτα «ευρήματα» και το Μέγαρο Μαξίμου

Μαθαίνουμε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη δημοσκοπήσεις, από πολλές εταιρείες δημοσκοπήσεων, αυτές τις ημέρες, οι οποίες καταγράφουν τις προθέσεις των πολιτών μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, όπως αναφέρουν καλές πηγές στην στήλη μας, οι πολίτες είναι ναι μεν «μουδιασμένοι», αλλά δεν φαίνεται να γυρίζουν την πλάτη στην κυβερνώσα παράταξη.

«Οι απώλειες που καταγράφονται για τη ΝΔ είναι μικρές», μας είπαν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές, σημείωσαν ότι δεν «καρπώνεται» κάποια πολιτικά οφέλη, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΠΑΣΟΚ. Ενισχύονται όμως, τα λεγόμενα «μικρά» κόμματα και οι ακραίες παρατάξεις.

Επίσης, στην παρούσα χρονική στιγμή υπάρχει μεγάλο ποσοστό πολιτών που δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει στις επικείμενες εκλογές, καθώς θεωρεί το σύνολο του πολιτικού συστήματος της χώρας μας αποτυχημένο.

Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι αυτό το χρονικό διάστημα, βγήκε στο προσκήνιο η λεγόμενη «αντιπολιτική ψήφος», που στρέφεται κατά του συνόλου του πολιτικού κόσμου.

Οι πολίτες, επηρεασμένοι από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, στρέφονται κατά του συνόλου των πολιτικών κομμάτων, γεγονός που αναμένεται να «εξασθενήσει» με το πέρασμα του χρόνου.

Στο πλαίσιο αυτό κινούνται και οι εισηγήσεις, που δέχεται από τους στενούς του συνεργάτες, ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί είναι εκείνοι στο Μέγαρο Μαξίμου που λένε ότι οι εκλογές θα πρέπει να πάνε στο τέλος της άνοιξης, ώστε η κυβέρνηση να έχει τον χρόνο να φέρει στο φως της δημοσιότητας όλα τα «σκοτεινά» σημεία που αφορούν στο δυστύχημα και να αποκαταστήσει άμεσα την ασφάλεια στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Με αυτές τις κινήσεις η κυβέρνηση θα δείξει στους πολίτες ότι κινήθηκε άμεσα μετά το δυστύχημα, αποκαθιστώντας τα τραγικά λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος.

Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις, όπως λένε στελέχη της κυβέρνησης, «δεν ασχολούμαστε, καθώς προέχουν η διερεύνηση του δυστυχήματος και οι απαντήσεις που οφείλουμε στους πολίτες».

Πάντως, εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και οι περισσότερες δημοσκοπήσεις καταγράψουν μικρές απώλειες για την κυβέρνηση, αυτό θα σημαίνει ότι οι πολίτες εξακολουθούν να εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πρόσωπο του οποίου βλέπουν ένα καλύτερο μέλλον για την χώρα τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Αναφορικά με την ημερομηνία των εκλογών και το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ, οι όποιες κινήσεις αναμένονται την επόμενη εβδομάδα, καθώς ο πρωθυπουργός έχει επικεντρώσει την προσοχή του στο δυστύχημα των Τεμπών.

Η θλίψη και ο προβληματισμός κυριαρχούν…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας