Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΤο παρασκήνιο των υποκλοπών, η συγκυβέρνηση που… «κάηκε» και ο «προβληματισμός» στον...

Το παρασκήνιο των υποκλοπών, η συγκυβέρνηση που… «κάηκε» και ο «προβληματισμός» στον ΣΥΡΙΖΑ

Το παρασκήνιο των υποκλοπών

Η πραγματικότητα είναι απλή και λιτή. Κάποιος έκανε χοντρή «γκάφα» – για να το πούμε όσο πιο ευγενικά γίνεται – με την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Αυτό το επισημάναμε από την πρώτη στιγμή στην στήλη μας. Πολύ πριν από τις παραιτήσεις και τις απομακρύνσεις από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η χώρα γύρισε πίσω τριάντα χρόνια, το πολιτικό κλίμα «πολώθηκε» λίγους μήνες πριν από τις εκλογές και στο «κάδρο» έχει μπει η κυβέρνηση και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τώρα για το ποιος φέρει την ευθύνη, αυτό αναμένεται να αποδειχθεί στις έρευνες που θα γίνουν και στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που θα συσταθεί αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Πάντως, αν βάλουμε κάτω τις καταστάσεις με την λογική και εάν λάβουμε υπόψιν μας τα όσα επισημαίνουν ανεξάρτητοι πολιτικοί αναλυτές και καλοί γνώστες των διαχρονικών κινήσεων και παρακολουθήσεων της ΕΥΠ, είναι πολύ δύσκολο να γνώριζε ο Κυριάκος τα όσα έπραττε η ΕΥΠ.

Αυτό υπογραμμίζουν και όσοι γνωρίζουν πολύ καλά των άνθρωπο Κυριάκο Μητσοτάκη και όχι τον πρωθυπουργό της χώρας.

Δεν είναι στον χαρακτήρα του Κυριάκου να διατάσσει παρακολουθήσεις και άλλα συναφή. Δεν θα το έκανε σε καμία περίπτωση.

Μπορεί να υπήρξε και εισαγγελική άδεια για την παρακολούθηση, αλλά πέρα από το νόμιμο υπάρχει και το ηθικό κομμάτι.

Επίσης, εκτός από το θέμα του χαρακτήρα, η παρακολούθηση του Ανδρουλάκη εξ αρχής ήταν μια άστοχη, ανούσια και βλακώδης ενέργεια, καθώς εμπεριείχε πάρα πολλούς κινδύνους.

Σύμφωνα με έμπειρους αναλυτές, η περίπτωση Ανδρουλάκη ήταν δύσκολη και ιδιαίτερη για παρακολούθηση, καθώς ήταν και παραμένει Ευρωβουλευτής. Με αυτή του την ιδιότητα θα μπορούσε εύκολα να ανακαλύψει αν παρακολουθούσαν το κινητό του τηλέφωνο, όπως και έγινε.

Να σημειωθεί, ότι επειδή έχουν αναφερθεί πολλές ανάλογες περιπτώσεις από Ευρωβουλευτές όλων των χωρών έχει συσταθεί ειδική υπηρεσία στις Βρυξέλλες που μπορεί σχετικά εύκολα να ανακαλύψει αν παρακολουθείται ένας Ευρωβουλευτής.

Επομένως, μιλάμε για «γκάφα μεγατόνων» που διέπραξε εκείνος που έδωσε εντολή να παρακολουθείται ο Νίκος και μάλιστα για τρείς ολόκληρους μήνες.

Τώρα, εάν ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ λειτούργησε αυτοβούλως ή έλαβε από κάποιο στέλεχος της κυβέρνηση εντολές ή από ξένα «κέντρα» μένει να αποκαλυφθεί από την έρευνα που θα διεξαχθεί.

Αλλά, σε μια τόσο μεγάλη «γκάφα» δεν υπάρχει περίπτωση να έχει υποπέσει ένας πρωθυπουργός που έχει χειριστεί δύσκολες καταστάσεις με απόλυτη επιτυχία, όπως την «εισβολή» μεταναστών στον Έβρο, την πανδημία, την ελληνοτουρκική κρίση και τώρα την ενεργειακή κρίση.

Αυτό υπογραμμίζουν με έμφαση στο Μέγαρο Μαξίμου και μένει να αποδειχθεί.

Μάλιστα, όσοι γνωρίζουν πολύ καλά τι συνέβη στο Μέγαρο Μαξίμου την προηγούμενη εβδομάδα τονίζουν ότι «μόλις ο πρωθυπουργός έμαθε τι συνέβαινε με τον Ανδρουλάκη έμεινε άναυδος για αρκετή ώρα μην μπορώντας να πιστέψει αυτά που άκουγε».

Αμέσως μετά το αρχικό σοκ κάλεσε στο γραφείο του τον διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέων, για να δώσει εξηγήσεις. Στο γραφείο ήδη βρισκόταν και ο Γρηγόρης Δημητριάδης.

Οι ίδιες πηγές μας ανέφεραν ότι σε αρκετές στιγμές της συνάντησης η ένταση της φωνής του Κυριάκου «τάραξε» το ήσυχο απόγευμα στην Ηρώδου του Αττικού.

Η συγκυβέρνηση που… «κάηκε»

Τα γεγονότα με τον Ανδρουλάκη αναδιαμορφώνουν το πολιτικό τοπίο της χώρα λίγους μήνες πριν στηθούν οι κάλπες.

Και αυτό διότι πλέον «κάηκε» η όποια προοπτική υπήρχε για συγκυβέρνηση ΝΔ με ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Επομένως, με τα σημερινά δεδομένα η «γαλάζια» παράταξη επιβάλλεται να παλέψει για ένα και μόνο αποτέλεσμα στις εθνικές εκλογές, αυτό της αυτοδυναμίας.

Είχαμε επισημάνει από την στήλη μας ότι ασκούνταν εσωκομματικές πιέσεις στον Ανδρουλάκη να αφήσει κάποιο περιθώριο ώστε να υπάρχει μια περίπτωση για συγκυβέρνηση με την ΝΔ, στην περίπτωση φυσικά που η κυβερνώσα παράταξη «έκοβε» πρώτη το εκλογικό «νήμα».

Μετά την υπόθεση των υποκλοπών τα στελέχη του Κινήματος που υποστήριζαν μια προοπτική συνεργασίας δεν έχουν πλέον επιχειρήματα για να στηρίξουν την θέση τους.

Πάντως και η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ κινείται στην σφαίρα της φαντασίας στην Χαριλάου Τρικούπη και αυτό το έχουν επισημάνει κατ’ επανάληψη κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Άρα, ο καθένας μόνος του στις εθνικές εκλογές και ο Θεός βοηθός

Μεγάλος προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα, μπορεί στην Κουμουνδούρου να έχουν βγει στα «κάγκελα» με την υπόθεση των υποκλοπών, αλλά δεν βλέπουν και με καλό μάτι την νέα δυναμική που αποκτά ο Ανδρουλάκης από αυτήν την υπόθεση.

Και αυτό διότι ο Νίκος αναμένεται να αυξήσει την εκλογική του «πελατεία» εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξάλλου σε πρόσφατη συνέντευξή του στο GOV NEWS ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής, τόνισε με έμφαση ότι «ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ και ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είναι συγκοινωνούντα δοχεία».

Και αυτό αποτελεί πραγματικότητα. Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, αν ο Νίκος κερδίσει π.χ. 6 μονάδες από αυτή την ιστορία, οι 4 με 5 θα προέρχονται από τον κόσμο που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Επομένως, στην Κουμουνδούρου ναι μεν βρήκαν μια πολύ καλή αφορμή για να ασκήσουν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, αλλά από την άλλη πλευρά του νομίσματος βλέπουν άνοδο των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, γεγονός που δεν τους αρέσει καθόλου.

Δύσκολο σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας