Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΤο «άνοιγμα» Ανδρουλάκη, η προσπάθεια «ανασύνταξης» στο ΠΑΣΟΚ και η συγκυβέρνηση με...

Το «άνοιγμα» Ανδρουλάκη, η προσπάθεια «ανασύνταξης» στο ΠΑΣΟΚ και η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ

Το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, εκτός από την πολιτική ανικανότητα, τα λάθη και τις παραλείψεις όλων των αρμοδίων – της κυβέρνησης και των εργατοπατέρων – έφερε στην επιφάνεια και την άποψη των πολιτών για όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο.

Ο κόσμος, στην πλειονότητά του, αποδοκίμασε τόσο το κυβερνών κόμμα, όσο και τα δύο «μεγαλύτερα» κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ έχασε περίπου τρεις ποσοστιαίες μονάδες, αλλά τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΠΑΣΟΚ, αντί να επωφεληθούν της «πτώσης» των ποσοστών της κυβερνώσας παράταξης, κατέγραψαν μικρές απώλειες.

Επομένως, οι πολίτες, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, έχουν «ξυπνήσει» από τον πολιτικό «λήθαργο» των προηγούμενων δεκαετιών, έχουν βγάλει για τα καλά τα «κομματικά γυαλιά» και επιρρίπτουν ευθύνες σε όλους εκείνους που κυβέρνησαν και δεν έπραξαν τα δέοντα, προκειμένου να μην χαθούν τόσες ζωές στα Τέμπη.

Την οργή και την ωριμότητα των πολιτών φαίνεται πως αντιλαμβάνονται πλήρως τα κομματικά επιτελεία, όλων των κομμάτων και κινούνται αναλόγως.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι τελευταίες δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος για πρώτη φορά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα που θα «κόψει» πρώτο το νήμα στις εθνικές εκλογές.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προσπάθησε να κρατήσει τα προσχήματα, λέγοντας πως «η χώρα θα έχει κυβέρνηση μετά τις εκλογές, το θέμα είναι να έχει τη σωστή κυβέρνηση, ας αφήσει ο κ. Μητσοτάκης τα περί ακυβερνησίας», αλλά η ουσία είναι ότι κάνει στροφή 180 μοιρών στην πολιτική που ακολουθούσε.

Μάλιστα, όπως μαθαίνει η στήλη μας από καλές πηγές στην Χαριλάου Τρικούπη, τα περισσότερα στελέχη, εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την αλλαγή πολιτικής από τον πρόεδρο, καθώς θεωρούν ότι δίδεται ένας σοβαρός στόχος στα στελέχη και τους οπαδούς του Κινήματος.

Ο στόχος αυτός είναι η προοπτική συγκυβέρνησης, γεγονός που θα βγάλει το ΠΑΣΟΚ από την πολιτική «αφάνεια» της τελευταίας δεκαετίας.

«Επιτέλους, έγινε αυτό που θα έπρεπε να είχε συμβεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Με τα νέα δεδομένα πιστεύουμε πως θα μπει φρένο στη φθίνουσα πορεία των ποσοστών του κόμματος», τόνισε χαρακτηριστικά στη στήλη μας, ένα παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που γνωρίζει πολύ καλά τα τεκταινόμενα εντός του Κινήματος Αλλαγής.

Και η αλήθεια είναι ότι από το 19%, λίγο μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται πλέον, στο 9%, με πτωτικές τάσεις.

Οι πρώτες αντιδράσεις του Μεγάρου Μαξίμου αναφορικά με τις  δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι θετικές, αλλά όλη η προσοχή του πρωθυπουργού και των στενών συνεργατών του, είναι στραμμένη στην τραγωδία των Τεμπών.

Πάντως, όπως υπογράμμισε κυβερνητικό στέλεχος στη στήλη μας, «καλό θα είναι να περιμένουμε να περάσει ένα χρονικό διάστημα, διότι ο Νίκος Ανδρουλάκης αλλάζει συχνά απόψεις…».

«Τα περιθώρια για πολιτικούς ελιγμούς στενεύουν επικίνδυνα», λέμε εμείς από την πλευρά μας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας