Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΗ υποψηφιότητα Καραμανλή, η δυσαρέσκεια του Μαξίμου και οι τελικές αποφάσεις

Η υποψηφιότητα Καραμανλή, η δυσαρέσκεια του Μαξίμου και οι τελικές αποφάσεις

«Η παραίτηση ήταν μια αυτονόητη κίνηση μετά από ένα τόσο τραγικό περιστατικό, δεν είναι όμως αρκετή…», με αυτή την φράση κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης, μιλώντας στη στήλη μας, σχολίασε την πολιτική στάση του Κώστα Καραμανλή μετά το πολύνεκρο δυστύχημα.

Και η αλήθεια είναι, ότι τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και το σύνολο των στελεχών της κυβέρνησης, περίμεναν από τον πρώην υπουργό Μεταφορών, μερικές ημέρες μετά την παραίτησή του,να βγει δημόσια και να τοποθετηθεί για το «χάος» που επικρατούσε στον ΟΣΕ.

Όπως επισημαίνουν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου στη στήλη μας, οι πολίτες επιβάλλεται να μάθουν όλη την αλήθεια και ο Κώστας Καραμανλής θα πρέπει να απαντήσει στα ερωτήματα που έχουν προκύψει.

Βασικό ερώτημα που τίθεται είναι γιατί δεν αντέδρασε ο πρώην υπουργός Μεταφορών, στις αλλεπάλληλες εκκλήσεις εκπροσώπων εργαζομένων για βοήθεια, στα πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζαν.

Ακόμη και εξώδικα είχαν στείλει εκπρόσωποι εργαζομένων στο υπουργείο Μεταφορών, που ανέφεραν τον κίνδυνο δυστυχήματος, χωρίς να λάβουν κάποια απάντηση.

Επίσης, ο Κώστας Καραμανλής, θα πρέπει να αιτιολογήσει γιατί δεν ολοκληρώθηκε το σύστημα τηλεδιοίκησης σε ολόκληρη την σιδηροδρομική γραμμή Αθήνας – Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, θα πρέπει να αναφέρει ποιος ευθύνεται που, άπειροι, χωρίς καμία σχεδόν κατάρτιση, σταθμάρχες, τοποθετούνταν σε θέσεις «κλειδιά», «παίζοντας» καθημερινά με τις ζωές εκατοντάδων επιβατών.

Στα παραπάνω ερωτήματα και σε πολύ περισσότερα, αναμένεται να απαντήσει ο πρώην υπουργός Μεταφορών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που θα συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα.

Υπάρχει όμως, ακόμη ένα ερώτημα που τίθεται μετ΄ επιτάσεως το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Θα είναι τελικά υποψήφιος στις εθνικές εκλογές ο Κώστας Καραμανλής;

Πολλά στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης επισημαίνουν δημόσια ότι δεν θα πρέπει να είναι υποψήφιος ο πρώην υπουργός.

Ο ίδιος, μέχρι στιγμής, κρατά κλειστά τα «χαρτιά» του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης μας, στο Μέγαρο Μαξίμου το κλίμα είναι αρνητικό για τον Κώστα Καραμανλή και πολλά κυβερνητικά στελέχη περιμένουν από τον πρώην υπουργό να δώσει ο ίδιος τέλος στα σενάρια, ανακοινώνοντας πως δεν θα είναι υποψήφιος.

Και αυτό διότι, πρώτα απ’ όλα,υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες στο δυστύχημα των Τεμπών και στην κυβέρνηση δεν θέλουν να εθελοτυφλούν.

Επίσης, μια πιθανή υποψηφιότητα του πρώην υπουργού θα έδινε λαβές στα κόμματα της αντιπολίτευσης για να «χτυπήσουν» την κυβερνώσα παράταξη.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο.

Ήρθε η ώρα της ανάληψης των ευθυνών…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας