Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΗ τραγωδία, η οργή των πολιτών και ο κίνδυνος της ενίσχυσης των...

Η τραγωδία, η οργή των πολιτών και ο κίνδυνος της ενίσχυσης των «άκρων»

Ανησυχητικά φαινόμενα λαμβάνει η «αποστροφή» του κόσμου στα κόμματα του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου και ειδικά, προς τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα μας από την μεταπολίτευση και έπειτα.

Σε όλες τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά το δυστύχημα των Τεμπών, παρατηρείται η ενίσχυση των λεγόμενων μικρών αντισυστημικών κομμάτων και ιδιαίτερα εκείνων, που εκφράζουν πολύ ακραίες θέσεις.

Αυτό συμβαίνει, διότι οι πολίτες θέλουν να αποδοκιμάσουν το πολιτικό σύστημα και στρέφονται σε «αντισυστημικά» κόμματα, με κίνδυνο να δούμε και πάλι καταστροφικές για την χώρα καταστάσεις, που βιώσαμε στα χρόνια των μνημονίων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός πως, το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα, σε κάποιες δημοσκοπήσεις φέρεται να λαμβάνει 3,5% με 4%.

Φυσικά, εκκρεμεί η απόφαση του Αρείου Πάγου για αποκλεισμό του συγκεκριμένου κόμματος από τις εθνικές εκλογές.

Αυτό όμως, δεν σημαίνει, ότι θα περιοριστεί η «ψήφος διαμαρτυρίας» από τους πολίτες, οι οποίοι θα επιλέξουν κάποιο άλλο ακραίο «μόρφωμα» για να αποδοκιμάσουν την πολιτική απάθεια, που οδήγησε στη μετωπική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, στο πλαίσιο της αποσόβησης τέτοιων φαινομένων θα κινηθούν και τα τρία μεγαλύτερα κόμματα της Βουλής, προκειμένου να προλάβουν δυσάρεστες καταστάσεις.

Εξάλλου, η πικρή εμπειρία της Χρυσής Αυγής είναι ακόμη νωπή στη μνήμη των πολιτών και επιβάλλεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους όσοι κινούνται στο λεγόμενο δημοκρατικό τόξο.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα… αλλά παραμένουν οι κίνδυνοι της αστάθειας και της αποσταθεροποίησης.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως μαθαίνει η στήλη μας, υπάρχει μια άτυπη συμφωνία μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, να μην υπάρξουν «σφοδρές» δημόσιες αντιπαραθέσεις για τα Τέμπη ή άλλα ζητήματα το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να μην δοθούν λαβές σε ακραίους κύκλους να αποκομίσουν οφέλη.

Μάλιστα, καλές πηγές σημείωσαν στην στήλη μας, ότι υπήρξε συνάντηση και συνεννόηση μεταξύ κορυφαίων στελεχών των τριών κομμάτων εξουσίας, δηλαδή της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Να σημειωθεί, ότι σε αυτή την πρωτοβουλία, συμμετέχουν και «μικρότερα» κόμματα.

Από την πλευρά της κυβερνώσας παράταξης, όπως έχει επισημάνει εδώ και ημέρες η στήλη μας, ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή, σε όλα τα στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος της ΝΔ, να χαμηλώσουν τους τόνους και να αντιπαρατίθενται σε κόσμιο επίπεδο με τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης.

Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται στην Κουμουνδούρου και στην Χαριλάου Τρικούπη, μετά από αυστηρές συστάσεις που έχουν γίνει προς όλα τα στελέχη, από τους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη.

Φυσικά, τις παραπάνω οδηγίες μένει να τις δούμε να γίνονται πράξη μέχρι τις εκλογές, διότι στην Ελλάδα έχουμε το κακό συνήθειο, μόλις περάσει η «μπόρα», να αρχίζουμε και πάλι το «βιολί» του ξεκατινιάσματος και της ανούσιας υπερβολής.

Άπαντες επιβάλλεται να γνωρίζουν ότι πλέον, το πολιτικό σκηνικό της χώρας μας είναι πολύ ρευστό και απαιτούνται σύνεση και σεβασμός προς τους πολίτες.

Το δις εξ εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας