Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟι δημοσκοπήσεις, η αλλαγή «πλεύσης» των κομμάτων και η «ανασύνταξη» δυνάμεων

Οι δημοσκοπήσεις, η αλλαγή «πλεύσης» των κομμάτων και η «ανασύνταξη» δυνάμεων

Οι «απώλειες» για την κυβερνώσα παράταξη έχουν «παγιωθεί» στις 3 περίπου ποσοστιαίες μονάδες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αντί να αποκομίζουν κέρδη από την πτώση της ΝΔ, εμφανίζουν μείωση, έστω και οριακή, των ποσοστών τους.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την πρώτη «παγωμάρα», αντιμετωπίζουν πλέον με ψυχραιμία την όλη κατάσταση και αισιοδοξούν πως με τις κινήσεις του πρωθυπουργού και του συνόλου των κορυφαίων στελεχών της κυβερνώσας παράταξης, θα μπορέσουν να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα πριν από τις κάλπες.

Η αισιοδοξία στη ΝΔ πηγάζει από το γεγονός πως, στις πρώτες δημοσκοπήσεις λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα, παρά την πικρία του ο κόσμος δεν καταδίκασε μαζικά την κυβέρνηση.

Αυτό καταδείχθηκε από τις σχετικά μικρές «απώλειες», καθώς πολλά στελέχη της αντιπολίτευσης μιλούσαν για «πτώση» που θα ξεπερνούσε τις 10 μονάδες.

Επομένως, η πλειονότητα των πολιτών, παρά την αγανάκτηση που δικαίως νοιώθει, συνεχίζει να στηρίζει τα μελλοντικά του όνειρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ.

Στη «γαλάζια» παράταξη πιστεύουν ότι μέχρι τις εκλογές, με ήπιους τόνους, αποδοχή των όποιων ευθυνών αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα και υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος, θα φέρουν και πάλι κοντά τους, τους πολίτες που προσωρινά τους γύρισαν την πλάτη.

Την ίδια ώρα, μεγάλος προβληματισμός επικρατεί, τόσο στη Κουμουνδούρου, όσο και στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ, περίμεναν ότι η κυβέρνηση θα «κατέρρεε» σαν «χάρτινος» πύργος, μετά το πολύνεκρο δυστύχημα.

Αυτό όμως δεν συνέβη, με τον πρόεδρο Αλέξη να μην κρύβει τον θυμό του.

«Οι φωνές του προέδρου, μόλις είδε τις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά το δυστύχημα, ακούστηκαν μέχρι το ισόγειο», είπε στην στήλη μας ένα «πουλάκι», που συχνάζει στα δέντρα της πλατείας Κουμουνδούρου.

Καλές πηγές αναφέρουν στη στήλη μας, ότι πλέον «ψάχνονται» στην Κουμουνδούρου να δουν τι φταίει και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν λέει να ξεκολλήσει από το 25% με 27%.

Μάλιστα, «πάγωσαν» και την υπόθεση του Παύλου Πολάκη, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχει νέες εντάσεις και πιθανές απώλειες από τους πιστούς οπαδούς του Σφακιανού πολιτικού.

Πανομοιότυπη κατάσταση επικρατεί και στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς το Κίνημα Αλλαγής «κινείται» πλέον σε μονοψήφια νούμερα, με πτωτικές τάσεις.

Πολλοί είναι εκείνοι που λένε πως ιδιαίτερη «ζημιά» έκανε το γεγονός πως, οι εμπλεκόμενοι με το δυστύχημα ήταν συνδικαλιστές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Εξάλλου, είναι γνωστό πως τα περισσότερα κορυφαία στελέχη στον ΟΣΕ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ, ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ.

Σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις περαιτέρω «απώλειες», όλα τα κόμματα κρατούν χαμηλούς τόνους – να δούμε μέχρι πότε – για το δυστύχημα και περιμένουν τις εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται, ότι στη στήλη μας έχουμε αποκαλύψει, πως υπάρχει μια άτυπη συμφωνία των τριών μεγάλων κομμάτων σχετικά με τα Τέμπη, ώστε να μην δημιουργηθεί μεγαλύτερη αποστροφή των πολιτών προς τα κόμματα εξουσίας.

Ο χρόνος θα δείξει τα μελλούμενα…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας