Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΗ Επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη, οι κινήσεις των κομμάτων, όλο...

Η Επιτροπή της Βουλής για τα Τέμπη, οι κινήσεις των κομμάτων, όλο το παρασκήνιο

Σε διαδικαστικά θέματα αναμένεται να αναλωθεί η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει συμφωνία, για το πόσοι και ποιοι θα κληθούν να καταθέσουν, σχετικά με την έλλειψη ασφάλειας στην κίνηση των τρένων.

Αρχικά, όπως έχει γίνει γνωστό, κλήθηκαν οι πρώην υπουργοί Κώστας Καραμανλής, Χρήστος Σπίρτζης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Επίσης, κλήθηκε ο υπουργός Επικρατείας, που έχει αναλάβει και το υπουργείο Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Τα κόμματα όμως, της ελάσσονος αντιπολίτευσης, το ΚΚΕ, το ΜεΡΑ25 και η Ελληνική Λύση, έχουν ζητήσει να κληθούν και άλλοι πρώην  υπουργοί Μεταφορών, από το 2004 και μετά.

Μάλιστα και τα τρία κόμματα επιρρίπτουν ευθύνες σε όλα τα κόμματα εξουσίας, δηλαδή, τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, ζητούν να κληθούν στην Επιτροπή οι νυν υφυπουργοί και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει δώσει εντολή να «βγουν όλα στο φως» και δεν αποκλείεται τα αιτήματα των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης να τα στηρίξουν και οι βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης, που συμμετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Στις προθέσεις του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜεΡΑ25, αντιδρούν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς τα στελέχη τους επισημαίνουν, ότι την αποκλειστική ευθύνη την φέρει η παρούσα κυβέρνηση.

Επομένως, πολλοί είναι εκείνοι που τονίζουν ότι η σημερινή συνεδρίαση θα αναλωθεί στα αιτήματα των «μικρότερων» κομμάτων και στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Τις προθέσεις και τις κινήσεις όλων των κομμάτων στην Επιτροπή, τις παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον η πλειονότητα των πολιτών και όλοι κρίνονται, λίγο πριν στηθούν οι κάλπες των εθνικών εκλογών.

Επομένων, εκτός από «παιχνίδια» μικροπολιτικής και εντυπωσιασμού, επιβάλλεται από όλους να επιδείξουν σοβαρότητα και να προχωρήσουν σε πράξεις ουσίας, που θα φέρουν στην επιφάνεια τα λάθη και τις παραλείψεις πολλών ετών.

Επιβάλλεται στη μνήμη των θυμάτων σοβαρότητα…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας