Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ Πολάκης, ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης και η επιστροφή «ολοταχώς» στη «πόλωση»

Ο Πολάκης, ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης και η επιστροφή «ολοταχώς» στη «πόλωση»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλησε να ρισκάρει με τον Πολάκη, σε μια στιγμή που τα ποσοστά του κόμματός του παραμένουν «κολλημένα» στο 24% με 26%, στις περισσότερες δημοσκοπήσεις.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν καρπώθηκε απολύτως τίποτα από την πτώση των ποσοστών της κυβερνώσας παράταξης μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, αντίθετα καταγράφει μικρές απώλειες, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό στην Κουμουνδούρου.

Η «στασιμότητα» των ποσοστών και η αποτυχημένη, μέχρι στιγμής, προσέγγιση του κεντρώου χώρου, έχουν οδηγήσει τον Αλέξη Τσίπρα να αναπροσαρμόσει την  πολιτική του και να σκέφτεται δύο και τρεις φορές την όποια πολιτική του κίνηση.

Επομένως, όπως αναφέρουν στη στήλη μας πηγές από την Κουμουνδούρου, ήταν πολύ δύσκολο, έως ανέφικτο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να «ανοίξει» και άλλο εσωκομματικό μέτωπο, διαγράφοντας τον Σφακιανό πολιτικό.

Όπως είχαμε γράψει στη στήλη μας από την πρώτη στιγμή, ο Πολάκης έχει πολλούς φανατικούς οπαδούς και η Κουμουνδούρου δεν θα ήθελε απώλειες την στιγμή που ψάχνει απεγνωσμένα ψήφους.

Η επιλογή του Αλέξη να παραμείνει ο Κρητικός πολιτικός τόσο στο κόμμα όσο και στα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών, καταδεικνύει και το γεγονός πως ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει αυτοσκοπό τον κεντρώο χώρο.

Και αυτό, διότι η παραμονή Πολάκη δημιουργεί δυσαρέσκεια στους μετριοπαθείς ψηφοφόρους που κινούνται στο χώρο του κέντρου.

Μάλιστα, οι νέες επιθέσεις Πολάκη σε δημοσιογράφους και πολιτικούς αντιπάλους, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της παραμονής του στο κόμμα και στα ψηφοδέλτια, δείχνει ότι ο Τσίπρας θα επιδιώξει «πόλωση» και υψηλούς τόνους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Την ίδια ώρα, ακούγεται έντονα, ότι ο Τσίπρας και οι στενοί του συνεργάτες, διαπίστωσαν μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, ότι ενισχύεται υπερβολικά ο Γιάνης Βαρουφάκης, με ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, κατά κύριο λόγο.

Άρα, η Κουμουνδούρου θέλει να υπάρχει και στον ΣΥΡΙΖΑ μια ακραία, δυνατή φωνή όπως του Πολάκη, για να επαναφέρει τους ψηφοφόρους που μετακινήθηκαν στον Βαρουφάκη.

Η ουσία είναι, όπως έχουμε επισημάνει στη στήλη μας, ότι πλέον το πολιτικό τοπίο στη χώρα μας, θυμίζει «κινούμενη άμμο» και απαιτούνται προσεκτικοί και λεπτοί χειρισμοί από όλα τα κόμματα.

Ο χρόνος θα δείξει αν οι επιλογές είναι σωστές…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας