Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΗ «αινιγματική» πολιτική Ανδρουλάκη, η «ζημιά» στο ΠΑΣΟΚ και η εσωκομματική κριτική

Η «αινιγματική» πολιτική Ανδρουλάκη, η «ζημιά» στο ΠΑΣΟΚ και η εσωκομματική κριτική

Ιδιαίτερος προβληματισμός επικρατεί στη Χαριλάου Τρικούπη, μετά τα όσα είπε, ο πρόεδρος Ανδρουλάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Κρατική Τηλεόραση.

Και αυτό διότι, πολλά στελέχη εντός του Κινήματος Αλλαγής θεωρούν πως ο Νίκος στην προσπάθεια του να διαχωρίσει τη θέση του, από τα «δεξιά» και τα αριστερά» της πολιτικής σκηνής, «μπέρδεψε», τόσο τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, όσο και τους πολίτες που βρίσκονται «κοντά» στο κόμμα.

Όπως λένε χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος τόνισε στη συνέντευξή του ότι, οι όποιες αποφάσεις για συνεργασία θα αφορούν αποκλειστικά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση.

Στην πρώτη κάλπη όμως, με απλή αναλογική, είναι πολύ δύσκολο ακόμη και για δύο κόμματα να σχηματίσουν κυβέρνηση, επομένως, μιλάμε για συγκυβέρνηση τριών κομμάτων.

Για την δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, είπε ότι «τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά», χωρίς να εξηγήσει τι εννοεί.

Επίσης, τόνισε, ότι και στην περίπτωση που θα δεχθεί στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας, δεν θέλει να είναι πρωθυπουργός, ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας.

Θα επιλεγεί άλλο πρόσωπο, «που θα προέρχεται από την πολιτική», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ποιον εννοούσε, ο ποιητής; Τον Ευάγγελος Βενιζέλο; Τον Γιώργο Παπανδρέου; Τον Κανένα;

Το μόνο που δεν είπε είναι να σχηματισθεί τρικομματική κυβέρνηση στις πρώτες εκλογές, με απλή αναλογική, με τη συμμετοχή της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον ίδιο.

Επίσης, όπως λένε στη Χαριλάου Τρικούπη, ο πρόεδρος έχει μια «εμμονή» με τις Βρυξέλλες και τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις συνεργασίας, οι οποίες, παρεμπίπτοντος, παραπαίουν, καθώς τα κόμματα που συμμετέχουν σε αυτές, δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε τίποτα.

Παράλληλα, αυτό που ακούγεται έντονα είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις ο Νίκος Ανδρουλάκης χρησιμοποιεί μια φρασεολογία περασμένων δεκαετιών, την οποία δεν μπορούν να παρακολουθήσουν οι νέοι, αλλά και εκείνοι που δεν έζησαν την πολιτική κατάσταση της χώρα μας τις δεκαετίες του 1970 και του 1980.

«Πρέπει να είσαι 60 και πάνω ετών και να είχες ασχοληθεί ιδιαίτερα με την πολιτική μετά την μεταπολίτευση, για να καταλάβεις τι θέλει να πει ο Ανδρουλάκης…», λένε χαρακτηριστικά κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα, η ανασφάλεια που δημιουργούν οι πολιτικές τοποθετήσεις του προέδρου του Κινήματος, απομακρύνουν το κόμμα από τον κεντρώο χώρο, που θέλει σταθερότητα και ηρεμία στην πολιτική ζωή του τόπου.

Εν ολίγοις, η δυσπιστία για την αινιγματική πολιτική που ακολουθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αυξάνεται στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής και πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως τα ποσοστά του κόμματος θα συνεχίσουν να «κατρακυλούν» μέχρι να στηθούν οι κάλπες.

Πιο καλή η μοναξιά…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας