Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ Βενιζέλος, ο Ανδρουλάκης, ο επόμενος πρωθυπουργός και το… «μπάχαλο» στο ΠΑΣΟΚ

Ο Βενιζέλος, ο Ανδρουλάκης, ο επόμενος πρωθυπουργός και το… «μπάχαλο» στο ΠΑΣΟΚ

Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τον επόμενο πρωθυπουργό, ακούγονται και λέγονται διάφορα σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Ένα από αυτά που «διακινούνται», είναι πως ο Νίκος Ανδρουλάκης, θα προτείνει τον πολιτικό του μέντορα και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο για πρωθυπουργό σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Μόλις έγινε γνωστό το όνομα, οι περισσότεροι στη δημοσιογραφική και πολιτική «πιάτσα», χαμογέλασαν πονηρά, σχολιάζοντας πως πρόκειται για κάποιο «κακόγουστο αστείο».

Το όλο θέμα όμως, άρχισε να λαμβάνει άλλες διαστάσεις, όταν στενοί συνεργάτες του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τις συγκεκριμένες πληροφορίες, άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο!

Δεν πέρασαν λίγες ώρες και με δήλωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος «θόλωσε» ακόμη περισσότερο τα νερά, καθώς δεν απάντησε ξεκάθαρα, εάν θα ήθελε ή όχι, να ηγηθεί μιας κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές.

«Η συζήτηση περί προσώπων που εντάθηκε είναι ουσιαστικά μια συζήτηση για αυτό που είναι συνυφασμένο σε όλη την Ευρώπη με το κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης: οι κυβερνήσεις συνεργασίας και οι μονοκομματικές / αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι δυο ισοδύναμες θεσμικές εκδοχές, που τις προβλέπουν όλα τα συντάγματα.

Όλα τα άλλα ζητήματα, περιλαμβανομένων των προσώπων, εξαρτώνται από τους εκλογικούς και κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς. Τελικά από τη βούληση του εκλογικού σώματος. Θα βοηθούσε, πιστεύω, τον δημόσιο διάλογο και την κοινή λογική, αν σταματούσαμε να αντιμετωπίζουμε το αυτονόητο ως πρόκληση. Και όποιον επισημαίνει τα αυτονόητα ως “ενδιαφερόμενο”!», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μετά τα παραπάνω, δεν είναι λίγα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που επισημαίνουν ότι,ο Νίκος Ανδρουλάκης κινείται λανθασμένα, δίνοντας πολλές «ανάσες» στη ΝΔ.

Και αυτό διότι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με τα όσα λέει δημιουργεί ανασφάλεια στους πολίτες και ειδικότερα, σε εκείνους που ανήκουν στο μετριοπαθές κέντρο.

«Το όνομα του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι συνυφασμένο στη συνείδηση των πολιτών με σκληρά μνημονιακά χρόνια και κάνει ζημιά στο ΠΑΣΟΚ και μόνο η σκέψη ότι θα επανέλθει ως πρωθυπουργός», λένε χαρακτηριστικά στελέχη στην Χαριλάου Τρικούπη.

Και η αλήθεια είναι ότι το κλίμα που έχει δημιουργήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης ευνοεί τη συσπείρωση του κόσμου γύρω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος υπόσχεται πολιτική σταθερότητα και ένα καλύτερο μέλλον στους πολίτες.

Η πολιτική στάση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δημιουργεί πολλά προβλήματα και στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «καταστρέφεται» το αφήγημά του Αλέξη Τσίπρα για «προοδευτική διακυβέρνηση».

Μάλιστα, η Κουμουνδούρου εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας τις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη και ζητώντας του να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση του.

Εν ολίγοις, ο Νίκος τα έχει κάνει «μπάχαλο» και άντε να ξεμπερδέψει τώρα.

Ράβει κοστούμι ο Βενιζέλος;

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας