Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΤο «ηχηρό» μήνυμα Λοβέρδου, ο «υποψήφιος» Παπανδρέου και η συγκυβέρνηση

Το «ηχηρό» μήνυμα Λοβέρδου, ο «υποψήφιος» Παπανδρέου και η συγκυβέρνηση

«Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος», λέει ο λαός μας και η φράση αυτή, μάλλον ταιριάζει απόλυτα στο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις Ανδρουλάκη, που πρότεινε για πρωθυπουργό τον… κανένα.

Εκτός από δυσαρέσκεια, που προκάλεσαν οι δηλώσεις του στην κυβερνώσα παράταξη, αλλά και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «άνοιξε» την όρεξη και σε παλαιά, κορυφαία στελέχη του Κινήματος.

Έτσι, μετά την τοποθέτηση του πρώην προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος, ως άλλη Πυθία, έβγαλε διφορούμενο… χρησμό, ακόμη ένα ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός, άρχισε να καλοβλέπει την προοπτική να ηγηθεί μιας κυβέρνησης συνεργασίας.

Ο λόγος για τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος, όπως μαθαίνει η στήλη από καλές πηγές, άρχισε να λέει στο στενό του περιβάλλον ότι είναι «ο καταλληλότερος για μια τέτοια θέση, καθώς έχει την εμπειρία των πολύ δύσκολων χρόνων των μνημονίων!».

Τώρα, κατά πόσο τα είπε στα σοβαρά τα παραπάνω, είναι μια άλλη ιστορία.

Η ουσία είναι ότι τα είπε και αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, διότι την πληροφορία μας την μετέφερε άτομο που άκουσε με τα αυτιά του τα όσα είπε ο Γιώργος, αναφερόμενος στο θέμα του πρωθυπουργού… έκπληξη.

Εξάλλου, είναι γνωστό πως ο πρώην πρωθυπουργός αρέσκεται στο να πηγαίνει με φίλους σε καλαίσθητες ταβέρνες και να συζητά για τις πολιτικές εξελίξεις.

Την ίδια ώρα «ξεσπάθωσε» και πάλι ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος έστειλε, για ακόμη μια φορά, «ηχηρό» μήνυμα στον πρόεδρο Ανδρουλάκη, λέγοντας δημόσια ότι «εγώ δεν είμαι πρόσωπο που διαγράφεται, δεν είμαι από αυτούς που μπορείς να ‘φας’ εύκολα, τέλεια και παύλα».

Μάλιστα, τόνισε με νόημα ότι «είπε κάτι ο κ. Τσίπρας που μού άρεσε, ότι όλα τα κόμματα κάνουν μια πολιτική ανταγωνισμού προεκλογικά. Και όπως σας έχω ξαναπεί, έχουμε συνηθίσει παρά πολλούς πολιτικούς στην Ελλάδα άλλα να λένε το πρωί της Κυριακής και άλλα το βράδυ, με κριτήριο πάντα το αποτέλεσμα. Άρα λοιπόν εμείς δίνουμε αυτή τη στιγμή τη μάχη της Κυριακής».

Πολλοί είναι εκείνοι, σχολιάζοντας τα προαναφερθέντα, που τόνισαν ότι ο Ανδρέας, είπε εν ολίγοις, ότι τα όσα λέει ο Ανδρουλάκης για τον Μητσοτάκη εντάσσονται στην προεκλογική τακτική του ΠΑΣΟΚ και πως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών, όλα μπορεί να αλλάξουν.

Το κρατάμε αυτό, διότι, το αναφέρουν και άλλα κορυφαία στελέχη στη Χαριλάου Τρικούπη.

Πάντως, ο Ανδρέας, το ξεκαθάρισε, σε εκείνους που ζητούσαν από τον πρόεδρο Ανδρουλάκη να τον διαγράψει, ότι «δεν μπορείς να με φας εύκολα», επομένως, «σιγήν ιχθύος» από την Χαριλάου Τρικούπη.

Πάντως, όπως είπε στη στήλη μας ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται πολύ κοντά στον πρόεδρο, «προεκλογικά δεν θα ήθελε κανείς διαγραφές και αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ, μετά τις εκλογές θα μιλήσουμε υπό άλλες συνθήκες…».

Επομένως, μετά τις εκλογές, ίσως «φάνε» τελικά τον Ανδρέα!

Το σίγουρο είναι ότι ο Ανδρουλάκης, μόνο συσπείρωση και «άνοιγμα» στο κέντρο δεν κατάφερε με τις αινιγματικές δηλώσεις του, το αντίθετο προκάλεσε ανασφάλεια και εσωστρέφεια λίγο πριν από τις εκλογές.

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας