Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ ΣΥΡΙΖΑ, οι φημολογούμενες «επαφές» με Βελόπουλο και το «χάος» στα...

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι φημολογούμενες «επαφές» με Βελόπουλο και το «χάος» στα «άκρα» της πολιτικής σκηνής

Καλοί γνώστες της πολιτικής κατάστασης της χώρας μας, λένε στη στήλη μας ότι στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις, «θα τα δούμε όλα…».

Και στο εύλογο ερώτημά μας, «τι εννοούν;», μας απαντούν με νόημα, «ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε και το… κόμμα του Κασιδιάρη!».

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία 24ωρα ακούμε για «προσέγγιση» της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μαθαίνει η στήλη μας, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει κάποιες επαφές με στελέχη την Ελληνικής Λύσης, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν περιθώρια για να βρεθεί η «χρυσή τομή», στην περίπτωση που παραστεί ανάγκη, για μετεκλογική συνεργασία.

Την συγκεκριμένη πληροφορία δεν την επιβεβαιώνουν, αλλά και ούτε την διαψεύδουν στη στήλη μας στελέχη της Κουμουνδούρου.

Την διαψεύδουν όμως κατηγορηματικά στελέχη της Ελληνικής Λύσης.

Συνήθως, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση…

Εξάλλου, όπως μας υπενθύμισε ένας έμπειρος πολιτικός αναλυτής, όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ διέψευδαν πως θα συνεργαστούν με τον Πάνο Καμμένο προεκλογικά και τελικά πορεύτηκαν μαζί για 4,5 χρόνια.

Την ίδια ώρα μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στα «άκρα» της πολιτικής σκηνής της χώρας μας, καθώς το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη έρχεται ως «τσουνάμι» που θα αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Αν τελικά ο Άρειος Πάγος δώσει το πράσινο φως για την κάθοδο του κόμματος στις εκλογές, αναμένεται να αποσπάσει σημαντικά ποσοστά τόσο από το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, όσο και από το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Επίσης, αναμένεται να «εξαϋλώσει» άλλα μικρότερα κόμματα που κινούνται στον χώρα της ακροδεξιάς.

Προάγγελος των εξελίξεων αποτελούν δηλώσεις του Βελόπουλου, ο οποίος τονίζει πως κάποιοι θέλουν να «κατέβει» το κόμμα Κασιδιάρη για να «χτυπήσουν» τον ίδιο και το κόμμα του.

Να σημειωθεί, ότι νέος πρόεδρος του κόμματος «Έλληνες», του καταδικασμένου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, είναι και επίσημα ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

Δικαστικοί κύκλοι, μάλιστα, επισημαίνουν ότι κακώς η πολιτική ηγεσία του τόπου πέταξε το «μπαλάκι» της ευθύνης για κάθοδο του συγκεκριμένου κόμματος στους δικαστές, οι οποίοι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση.

Η όλη υπόθεση αναμένεται να ξεκαθαρίσει έως τις 5 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή απαγορεύει σε κόμματα και πολιτικούς σχηματισμούς κομμάτων να συμμετάσχουν στις εκλογές εάν έχουν ηγετικά στελέχη τα οποία έχουν καταδικαστεί για ορισμένα αδικήματα, ανάμεσα στα οποία κι εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης, όπως είναι η περίπτωση του Ηλία Κασιδιάρη που έχει καταδικαστεί ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Από την πλευρά του ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, υποστηρίζει ότι ο νόμος της κυβέρνησης θα κριθεί αντισυνταγματικός, καθώς από το 1864 που εισήχθη ο κοινοβουλευτισμός στη χώρα μας, για πρώτη φορά αποφασίστηκε να μην επιτραπεί σε κάποιο κόμμα να κατέβει στις εκλογές.

«Τα πάντα ρει…», που έλεγε και ο Ηράκλειτος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας