Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΤο κόμμα Κασιδιάρη, οι αποφάσεις της κυβέρνησης και οι κινήσεις των κομμάτων...

Το κόμμα Κασιδιάρη, οι αποφάσεις της κυβέρνησης και οι κινήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει στους πολιτικούς κύκλους η αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι δυσκολεύει το έργο του Αρείου Πάγου.

Στην κυβέρνηση εμφανίζονται αποφασισμένοι να βάλουν τέλος στα όποια όνειρα του πρώην υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, κάνοντας τις απαραίτητες προσθήκες στη σχετική τροπολογία που απαγορεύει την κάθοδο στις εκλογές κομμάτων με αρχηγούς ή στελέχη καταδικασμένα ως μέλη εγκληματικών οργανώσεων.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, «υπάρχει επαρκές θεσμικό πλαίσιο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον Άρειο Πάγο να απαγορεύσει σε εγκληματικές οργανώσεις – ακόμη και αν αυτές χρησιμοποιήσουν το οποιοδήποτε τρικ και επιστρατεύσουν πρώην δικαστικούς που αποφασίζουν να γίνουν επικεφαλής οργανώσεως με στελέχη μαχαιροβγάλτες – να κατέβουν στην εκλογική διαδικασία. Αν τεχνικά χρειάζεται να γίνουν οι οποιεσδήποτε προσθήκες, εδώ είμαστε για να το δούμε. Υπάρχει θεσμικό πλαίσιο που δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για το ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις και πραγματική ηγεσία κομμάτων, που προσπαθούν να ξεγελάσουν τη δικαιοσύνη και την κοινωνία. Νομίζω κανείς δεν είναι αφελής και κανείς δεν θα ξεγελαστεί».

Πάντως, έγκριτοι νομικοί επισημαίνουν ότι, όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση, με πρόεδρο τον πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αναστάσιο Κανελλόπουλο, δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση για τον Άρειο Πάγο.

Επίσης, ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί και η στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, καθώς αντιδρούν σε περαιτέρω νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, που θα βάλει οριστικό τέλος στην κάθοδο του ναζιστικού μορφώματος στις βουλευτικές εκλογές.

Τόσο το ΜεΡΑ25, όσο και το ΚΚΕ εκφράζουν «ανοικτά» την αντίθεσή τους, σημειώνοντας πως πρέπει να μπουν «ασφαλιστικές δικλείδες» στη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, ώστε στο μέλλον υπάρχει κίνδυνος να αφαιρεθούν τα πολιτικά δικαιώματα σε κόμματα της αριστεράς.

Να σημειωθεί, ότι και πολλοί βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν επιφυλάξεις για τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Επομένως, το όλο θέμα έχει αρχίσει να περιπλέκεται επικίνδυνα και απαιτούνται ξεκάθαρες θέσεις από όλους, όσους κινούνται στο λεγόμενο «δημοκρατικό τόξο».

Στην αναμπουμπούλα, ο λύκος… χαίρεται!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας