Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ Κασιδιάρης, η νέα τροπολογία, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Βαρουφάκης και η «τσάμπα»...

Ο Κασιδιάρης, η νέα τροπολογία, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Βαρουφάκης και η «τσάμπα» διαφήμιση

Η κυβέρνηση, μέσω του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, δηλώνει κατηγορηματικά και σε όλους τους τόνους, ότι θα βάλει τέλος στα όποια κοινοβουλευτικά όνειρα του κόμματος Κασιδιάρη.

Γι’ αυτόν τον λόγο προχωρά και σε επιπλέον νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία ενισχύει την δημοκρατία στη χώρα μας.

Η νέα «δικλείδα ασφαλείας» προβλέπει η ολομέλεια του Α΄ Τμήματος του Αρείου Πάγου να ελέγξει τη νομιμότητα του κόμματος Κασιδιάρη και όχι, μονάχα πέντε δικαστές (το Α1 Τμήμα).

Με απλά λόγια και για να μην μπερδεύεται ο κόσμος, η κυβέρνηση αποφάσισε, να ελέγξουν την νομιμότητα των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις επικείμενες εκλογές 10 δικαστές του Αρείου Πάγου (Το Α1 Τμήμα, μαζί με το Α2 Τμήμα)και όχι, μόνο 5 δικαστές(μόνο το Α1 Τμήμα) που προέβλεπε αρχικά, η νομοθετικήπρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Με αυτή την κίνηση, η κυβέρνηση ενισχύει ακόμη περισσότερο, το νομοθετικό «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη.

Υπενθυμίζεται ότι, η τροπολογία της κυβέρνησης προβλέπει ότι στο εξής,δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία σχήματα, τα οποία έχουν ως ουσιαστικό αρχηγό κάποιον, ο οποίος έχει καταδικαστεί ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Η σχετική τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την Μεγάλη Τρίτη και να την υπερψηφίσει το ΠΑΣΟΚ.

Αντίθετα, ΣΥΡΙΖΑ, ΜεΡΑ25 θα καταψηφίσουν, ενώ το ΚΚΕ, κατά πάσα πιθανότητα θα δηλώσει παρών.

Σύμφωνα με καλές πηγές της στήλης, η Κουμουνδούρου έχει χωριστεί στα δύο, καθώς οι απόψεις διίστανται.

Από την μια πλευρά υπάρχουν εκείνοι που λένε να καταψηφίσουν και να αναδείξουν τα λάθη της κυβέρνησης και από την άλλη πλευρά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι δεν είναι δυνατόν το κόμμα τους να μην συμμετέχει στον αποκλεισμό του ναζιστικού κόμματος, για μικροπολιτικούς σκοπούς.

Στα «αριστερά»του ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνούν με τις απόψεις του Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς λένε ότι η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση δεν αναφέρεται ρητά σε ναζιστικά και ακροδεξιά κόμματα, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο στο μέλλον να τεθούν εκτός νόμου κόμματα της άκρας αριστεράς και κομουνιστικές οργανώσεις.

Να σημειωθεί, ότι πολλά στελέχη κομμάτων που κινούνται «πολύ αριστερά» λένε το εξής απαράδεκτο: Ότι η κάθοδος του Κασιδιάρη στις εκλογές θα «αποδυναμώσει» την ΝΔ, καθώς θα λάβει πολλές «δεξιές» ψήφους.

Δηλαδή, βάζουν πάνω απ’ όλα το κομματικό συμφέρον αφήνοντας ένα ναζιστικό κόμμα να μπει ξανά στη Βουλή.

Η ουσία είναι ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται μια άνευ προηγουμένου διαφήμιση του κόμματος Κασιδιάρη, το οποίο, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις λαμβάνει περίπου 4%.

Πάντως, στο Μέγαρο Μαξίμου είναι αποφασισμένοι να βάλουν τέλος στο κόμμα του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, με τη νέα τροπολογία.

Τώρα ήρθε η ώρα των Δικαστών…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας