Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ Τσίπρας, η συνεργασία με το ΜέΡΑ25 και η εκδίκηση του Βαρουφάκη

Ο Τσίπρας, η συνεργασία με το ΜέΡΑ25 και η εκδίκηση του Βαρουφάκη

«Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο», αναφέρει η λαϊκή ρήση και στην περίπτωση του Γιάνη Βαρουφάκη ισχύει σε απόλυτο βαθμό.

Τόσο ο πρόεδρος Αλέξης, όσο και οι στενοί του συνεργάτες, προσπαθούν με κάθε τρόπο να προσεγγίσουν τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25, αλλά εκείνος τους γυρίζει επιδεικτικά την πλάτη.

Μάλιστα, τους λέει με ένα ελαφρό μειδίαμα στα χείλι, «αν θέλετε συνεργασία να δεχθείτε τα βασικά σημεία του προγράμματος του ΜέΡΑ25». Δηλαδή, καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να προσαρμοστεί στα δικά του «θέλω» και να δεχθεί την «Δήμητρα» για το κλείσιμο των τραπεζών, τον «Οδυσσέα» για τα κόκκινα δάνεια και το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη και το ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αποκλείει την περίπτωση να δεχθεί τις θέσεις του Βαρουφάκη, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα του 3% με 4%, να επιβάλλει το πρόγραμμά του σε ένα κυβερνητικό σχήμα, στον οποίο θα συμμετέχουν κόμματα με πολλαπλάσια ποσοστά».

Πολιτικοί αναλυτές υπογραμμίζουν ότι ο Βαρουφάκης «παίρνει την εκδίκησή του για την αποπομπή του από τον ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015, λίγο μετά το περιβόητο δημοψήφισμα».

Και αυτό διότι, ότι ζητά σήμερα ο Βαρουφάκης από τον Τσίπρα, ζητούσε και το 2015, όταν ο πρόεδρος Αλέξης έκανε το «άσπρο, μαύρο» και «ανέτρεψε» το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται πως γι’ αυτό και μόνο τον λόγο, ο Βαρουφάκης είναι σε «τρελά κέφια» το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς βλέπει να «πέφτουν» στα γόνατά του, οι παλαιοί «σύντροφοί» του, που τον «πούλησαν» το βράδυ του δημοψηφίσματος.

Να σημειωθεί, ότι το ΜέΡΑ25 εμφανίζεται με ενισχυμένα ποσοστά και αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, μετά το «μπάχαλο» που επικρατεί στην Ελληνική Λύση.

Επίσης, αποτελεί γεγονός πως το ΜέΡΑ25 αποσπά σημαντικό «κομμάτι» των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα τα λεφτά είναι το «πονηρό μειδίαμα» του Βαρουφάκη…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας