Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΗ «στροφή» Ανδρουλάκη, η μετεκλογική συνεργασία και το «μήνυμα» Βενιζέλου

Η «στροφή» Ανδρουλάκη, η μετεκλογική συνεργασία και το «μήνυμα» Βενιζέλου

«Λυτοί και δεμένοι» επιστρατεύθηκαν στη Χαριλάου Τρικούπη  προκειμένου να πείσουν τον πρόεδρο Νίκο να υποχωρήσει από την θέση του: «καμία συνεργασία με Μητσοτάκη και Τσίπρα».

Τα τελευταία 24ωρα, όποιοι παρακολουθούν τις ομιλίες του Νίκου Ανδρουλάκη, διαπιστώνουν ότι δεν αναφέρει την φράση «καμία συνεργασία», αλλά αντίθετα υπογραμμίζει ότι «έχω εκφραστεί υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας. Προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ είναι ένα ισχυρό ποσοστό που θα μου δώσει τη δυνατότητα να διαπραγματευτώ τις πολιτικές μας προτεραιότητες».

Σύμφωνα με καλές πηγές της στήλης, η πολιτική στροφή των 180 μοιρών του Ανδρουλάκη συντελέστηκε μετά από «πιέσεις» κορυφαίων στελεχών του Κινήματος Αλλαγής, τα οποία σύσσωμα τόνιζαν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στον πρόεδρο, ότι δεν πρέπει να «αποκόψει» το κόμμα από την προοπτική να συγκυβερνήσει και πάλι τη χώρα.

Όπως μαθαίνουμε, μεταξύ αυτών που πρότειναν πολιτική αλλαγή στον Νίκο ήταν και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος συγκυβέρνησε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την χώρα, όπου καθημερινά υπήρχε ο κίνδυνος της πτώχευσης.

Μπορεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος να ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, παράλληλα όμως, λειτουργούσε και ως διαμεσολαβητής, προκειμένου να δοθεί νέα πνοή στο ΠΑΣΟΚ.

Και η προοπτική το ΠΑΣΟΚ να βρεθεί και πάλι στην εξουσία, έστω και ως συγκυβέρνηση με το πρώτο κόμμα – που όλα δείχνουν πως θα είναι η ΝΔ – αναμένεται να λειτουργήσει θετικά, αναφορικά με τον πολιτικό «επαναπατρισμό» πολλών ψηφοφόρων που τα τελευταία χρόνια έχουν βρει πολιτική «στέγη» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το γεγονός αυτό το παρακολουθούν «στενά» από την Κουμουνδούρου και προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν μια πιθανή συνεργασία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Να επισημανθεί ότι έμπειροι πολιτικοί αναλυτές, τονίζουν πως μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να λέει και να ξαναλέει πως δεν υπάρχει περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει κυβέρνηση «ηττημένων», αλλά την ίδια ώρα προσπαθεί να προσεγγίσει τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και το ΜέΡΑ25.

«Μην ξεχνάτε τι έγινε τη βραδιά του δημοψηφίσματος το καλοκαίρι του 2015, όπου το ΝΑΙ «βαπτίσθηκε» ΟΧΙ από τον Αλέξη και τους βασικούς του συνεργάτες», λένε χαρακτηριστικά καλοί γνώστες της πολιτικής κατάστασης της χώρας.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος «άνοιξε» τον δρόμο…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας