Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΗ «πρόβα γάμου» μεταξύ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, η μετεκλογική συνεργασία και η...

Η «πρόβα γάμου» μεταξύ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, η μετεκλογική συνεργασία και η «προοδευτική κυβέρνηση»

Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβερνώσας παράταξης, για να μπει τέλος στα κοινοβουλευτικά όνειρα του κόμματος του πρώην υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, απέδειξε πως σε σημαντικά ζητήματα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μπορούν να βρουν τη «χρυσή τομή» και να συμπορευτούν.

Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι οπωσδήποτε θα έχουμε μετεκλογική συνεργασία των δύο κομμάτων, απλά επιβεβαιώθηκε το γεγονός πως υπάρχει κοινός τόπος για συνεργασία, εφόσον παραστεί ανάγκη.

Εξάλλου, όπως έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη στη στήλη μας, πολλά κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιζητούν κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ, προκειμένου το Κίνημα Αλλαγής να βγει από την πολιτική αφάνεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, τόσο ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης, όσο και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μιλούν θετικά για τη «συμπόρευση» των δύο κομμάτων στην υπόθεση Κασιδιάρη.

Μην ξεχνάμε πως σε όλες τις τελευταίες του συνεντεύξεις ο Νίκος Ανδρουλάκης,  αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας και δεν αναφέρει πλέον τη φράση «δεν συνεργαζόμαστε με τον Μητσοτάκη και τον Τσίπρα».

Από την αντίπερα όχθη, στην Κουμουνδούρου, δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι τα όσα διαδραματίζονται μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα, καλές πηγές τόνισαν στη στήλη μας, ότι υπάρχουν φωνές εντός ΣΥΡΙΖΑ, που επισημαίνουν σε στενούς συνεργάτες του προέδρου Τσίπρα, ότι δεν υπήρξε «σωστός χειρισμός» στην υπόθεση του νεοναζιστικού μορφώματος.

Να σημειωθεί, όπως επισημαίνουν υπεύθυνοι εταιρειών δημοσκοπήσεων, πως οι ψηφοφόροι του κόμματος του Κασιδιάρη, κινούνται στην πλειοψηφία τους προς το ΣΥΡΙΖΑ, την Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

«Αναζητούν ψήφο διαμαρτυρίας σε άλλα κόμματα», λένε χαρακτηριστικά από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Γι’ αυτό, μεταξύ άλλων, βλέπουμε να ανεβαίνουν τα ποσοστά του Γιάνη Βαρουφάκη, που κινείται πλέον πάνω από το 4%.

Έκπληξη αποτελεί το γεγονός, πως από την όλη ιστορία δεν «καρπώνεται» μεγάλο ποσοστό ο Κυριάκος Βελόπουλος, το κόμμα του οποίου συνεχίζει τη δημοσκοπική του «πτώση».

Το γεγονός αυτό οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στις αποκαλύψεις από πρώην στενούς συνεργάτες του και βουλευτές, όπως ο Αντώνης Μυλωνάκης.

Σημαντική άνοδο σημειώνει το ΚΚΕ, αλλά σε αυτό το θέμα θα αναφερθούμε εκτενώς τις επόμενες ημέρες.

Έτοιμοι για συνεργασία στο ΠΑΣΟΚ…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας