Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΗ επιμονή Ανδρουλάκη, η στάση της ΝΔ για συνεργασία και οι αντιδράσεις...

Η επιμονή Ανδρουλάκη, η στάση της ΝΔ για συνεργασία και οι αντιδράσεις εντός ΠΑΣΟΚ

Αλλάζουν ρότα στη ΝΔ αναφορικά με πιθανή μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Αυτό καταγράφεται σε όλες τις τελευταίες δημόσιες ομιλίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος βάζει τέλος στα όποια σενάρια υπήρχαν για πιθανή συνεργασία με τον πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής.

Μάλιστα, σύσσωμα τα «γαλάζια» στελέχη, εκμεταλλεύονται την παρελθοντολογική «σύγκρουση» του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, για το ποιο κόμμα βρίσκεται πιο κοντά στον Ανδρέα Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ είναι το μοναδικό κόμμα που μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στο μέλλον, αφήνοντας πίσω το παρελθόν.

Σύμφωνα με καλές πηγές της στήλης, στο Μέγαρο Μαξίμου, με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχεδιάζουν το πολιτικό μέλλον της ΝΔ, δίνοντας έμφαση αποκλειστικά στον «μονόδρομο της αυτοδυναμίας»,όπως λένε χαρακτηριστικά, αφήνοντας στην άκρη τα όποια σενάρια υπήρχαν για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, όπως καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, ο στόχος της αυτοδυναμίας πλησιάζει για τη «γαλάζια» παράταξη, καθώς τα ποσοστά της ξεπερνούν το ψυχολογικό (και ουσιαστικό) όριο του 36%.

Επομένως, στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, στις 2 Ιουλίου, το 37,5% μπορεί να υπερκαλυφθεί, δίνοντας μια σταθερή κυβέρνηση, άνω των 154 βουλευτών, στη ΝΔ.

Σχετικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη, στη ΝΔ επισημαίνουν ότι πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει την πολιτική απομόνωση του κόμματός του.

Η τακτική που ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπως μαθαίνει η στήλη, δεν επικροτείται από πολλά κορυφαία στελέχη του Κινήματος Αλλαγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο στον ίδιο τον πρόεδρο Ανδρουλάκη, όσο και σε στενούς συνεργάτες του, παλαιά, αλλά και νεότερα στελέχη, έχουν επισημάνει ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ.

«Το ΠΑΣΟΚ, αν λάβει χαμηλό ποσοστό στις εκλογές, χωρίς να έχει κάποια προοπτική να μπει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας και να έχει λόγο στις πολιτικές εξελίξεις, θα περιέλθει σε εσωστρέφεια, γεγονός που θα οδηγήσει σε κλίμα πόλωση και διάλυσης», τόνισε στη στήλη παλαιό κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Να σημειωθεί, ότι οι πάντες στη Χαριλάου Τρικούπη περιμένουν το αποτέλεσμα της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης. Αν δεν είναι ικανοποιητικό αναμένεται να «αρχίσουν τα όργανα» για τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη και την πολιτική που ακολούθησε.

Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας