Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΤα «καψόνια» στον Τσίπρα, οι «Δήμητρες», το «τοπικό» νόμισμα και η «Ομπρέλα»

Τα «καψόνια» στον Τσίπρα, οι «Δήμητρες», το «τοπικό» νόμισμα και η «Ομπρέλα»

Εκεί που προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει με τις «Δήμητρες», ήρθε η «σφαλιάρα» του Ευκλείδη Τσακαλώτου με το «τοπικό νόμισμα» και «έδεσε» το γλυκό.

Η μια πλευρά του νομίσματος είναι η χιουμοριστική, καθώς «πέφτει» πολύ γέλιο, γεγονός που ελαφρύνει κάπως το πολωμένο προεκλογικό κλίμα.

Από την άλλη πλευρά όμως, πολλοί είναι εκείνοι που επισημαίνουν ότι κάποιοι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις τους προσπαθούν να δημιουργήσουν επιπλέον «εμπόδια» στο δύσκολο έργο του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως μαθαίνει η στήλη από καλές πηγές, ο πρόεδρος Τσίπρας και οι στενοί του συνεργάτες, είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την τοποθέτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, τόνισε δημόσια, πως με κείμενο που κατέθεσε στο διάλογο για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε «τοπικά συμπληρωματικά νομίσματα».

Μεταξύ άλλων, η πρόταση Τσακαλώτου περιελάμβανε «διαπραγματεύσεις» για το δημόσιο χρέος με σκοπό τη μείωσή του και αποκάλυψε ότι υπάρχει σχέδιο για «πληρωμή σε τοπικά συμπληρωματικά νομίσματα» για να καλυφθούν τα κενά διαθεσίμων τραπεζικών χρηματοδοτήσεων.

Δηλαδή, με λίγα λόγια, ο Ευκλείδης εξέφρασε τις ίδιες αντιλήψεις για την οικονομία, με εκείνες του Γιάνη Βαρουφάκη.

Μάλιστα, όπως μας λένε οι ίδιες πηγές, τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και άλλα κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν θεωρούν τυχαίες ή αφελείς τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος είναι ηγετικό στέλεχος της εσωκομματικής τάσης «Ομπρέλα».

Όπως λένε στην Κουμουνδούρου, η εσωκομματική αντιπολίτευση του Αλέξη, προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στον πρόεδρο, εν όψει των εκλογών, παίρνοντας εκδίκηση για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να τους απομακρύνει από τον κεντρικό πυρήνα των αποφάσεων του κόμματος.

«Ο Ευκλείδης δεν είναι αφελής. Δεν είναι τυχαίο πως μετά τις Δήμητρες του Γιάνη Βαρουφάκη, βγήκε και μίλησε για τοπικό νόμισμα, δίνοντας μια πολύ καλή αφορμή στη ΝΔ να ασκήσει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά, στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα.

Όποια και αν είναι η πραγματικότητα, η ουσία είναι πως όλο αυτό το κλίμα με τις κλειστές τράπεζες, τις «Δήμητρες» και τα «τοπικά νομίσματα», είναι «βούτυρο» στο ψωμί του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος διακωμωδεί τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας προς τους πολίτες, ότι θα «επέλθει οικονομική καταστροφή στη χώρα, στη περίπτωση που κυβερνήσει και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη και το ΠΑΣΟΚ».

Άντε τώρα να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας