Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΗ «ισχύς εν τη ενώσει» στη ΝΔ, ο «πικραμένος» Παυλόπουλος και η...

Η «ισχύς εν τη ενώσει» στη ΝΔ, ο «πικραμένος» Παυλόπουλος και η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

Η «ισχύς εν τη ενώσει» στη ΝΔ 

Η υπόθεση με την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση και σοβαρές «αναταράξεις» στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας. 

Μια από τις «παρενέργειες» της αποκάλυψης είναι η «σφοδρή» πολιτική επίθεση που έχουν εξαπολύσει σύσσωμα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση και προσωπικά προς τον πρωθυπουργό. 

Μετά το πρώτο «πάγωμα» εντός του κυβερνώντος κόμματος, τα στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης φαίνεται ότι ανασυντάσσονται και ετοιμάζονται για αντεπίθεση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, με βασική αρχή την εντολή του πρωθυπουργού «για απόλυτη διαφάνεια και διερεύνηση εις βάθος της υπόθεσης», υπουργοί, βουλευτές και στελέχη της ΝΔ «συσπειρώνονται» δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και καλούν σταδιακά όλα τα μέλη του κόμματος να απαντούν στις «ανακρίβειες του ΣΥΡΙΖΑ». 

Μάλιστα, όπως πληροφορείται η στήλη, όλες σχεδόν οι Τοπικές Οργανώσεις της ΝΔ στην περιφέρεια βρίσκονται σε εγρήγορση και στέλνουν μηνύματα ενότητας και ετοιμότητας στην Πειραιώς και το Μέγαρο Μαξίμου. 

Παράλληλα, σε λίγες ημέρες αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας δημοσκοπήσεις που θα καταγράφουν τον προβληματισμό των πολιτών μετά τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά θα παρουσιάζουν και την ισχυρή απήχηση που εξακολουθεί να έχει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πλειονότητα των πολιτών. 

Όπως λένε χαρακτηριστικά στελέχη της ΝΔ στην στήλη «ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να αποκαλυφθεί κάθε σκοτεινή πτυχή της υπόθεσης της υποκλοπής και στο τέλος η ΝΔ και ο πρωθυπουργού θα βγουν πιο ισχυροί και πιο αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην υλοποίηση του προγράμματος που έχει ως στόχο την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών».   

Δεν κρύβεται η «πικρία» του Παυλόπουλου… 

Σε κάθε ευκαιρία που βρίσκει ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιτίθεται στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Αυτή την φορά του δόθηκε καλή αφορμή με την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. 

Άσκησε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι είναι απαράδεκτο να μιλάμε για «νόμιμες παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων», φωτογραφίζοντας τον Μητσοτάκη που μίλησε για «νόμιμη επισύνδεση, καθώς είχε δοθεί άδεια από την αρμόδια εισαγγελέα». 

Πολλοί είναι εκείνοι εντός της ΝΔ, αλλά και από άλλα κόμματα, που επισημαίνουν ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν μπορεί να «χωνέψει» με τίποτα πως ο Μητσοτάκης δεν τον πρότεινε για δεύτερη πενταετία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Ο Κυριάκος επέλεξε να «σπάσει» ακόμη ένα «ταμπού» της ελληνικής πολιτικής σκηνής και να προτείνει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για πρώτη φορά γυναίκα, την Κατερίνα Σακεραλλοπούλου. 

Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι «κακές γλώσσες» εντός της «γαλάζιας» παράταξης ο Προκόπης αν και προέρχεται από την ΝΔ, διατηρεί στενές σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και πολλές φορές λειτουργεί ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Το δίλημμα για πρόταση Μομφής στον ΣΥΡΙΖΑ 

Όπως μαθαίνει η στήλη τις τελευταίες ημέρες επικρατεί ιδιαίτερος προβληματισμός στην Κουμουνδούρου. 

Και αυτό, διότι στενοί συνεργάτες του Αλέξη του έχουν προτείνει να καταθέσει πρόταση Μομφής κατά της κυβέρνησης μόλις ανοίξει η Βουλή. 

Ο Αλέξης το σκέφτεται, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη την τελική του απόφαση. 

Και αυτό διότι η κίνηση αυτή μπορεί να του γυρίσει «μπούμερανγκ» και εκεί που πηγαίνει για μαλλί να βγει και κουρεμένος.

Για το πούμε απλά και κατανοητά, υπάρχουν στελέχη δίπλα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που του λένε να μην προβεί σε αυτή την κίνηση. 

Διότι, όπως επισημαίνουν, μια πρόταση Μομφής θα λειτουργήσει υπέρ του πρωθυπουργού, καθώς θα «συσπείρωνε» τους βουλευτές της ΝΔ και το κόμμα και θα παρείχε «καθαρή» στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια πολύ δύσκολη εποχή. 

Όπως λένε τα ίδια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ δύσκολα κάποιος βουλευτής της ΝΔ δεν θα στήριζε τον Κυριάκο, καθώς θα θεωρούνταν «ρίψασπις», θα διαγραφόταν και θα απομονώνονται από το κόμμα.  

Από την αντίπερα όχθη, αυτοί που τάσσονται υπέρ της πρότασης Μομφής τονίζουν ότι ο Μητσοτάκης θα αντιμετώπιζε εσωτερικά προβλήματα. 

Όπως λένε χαρακτηριστικά, πρώτο και σημαντικότερο πρόβλημα για τον Κυριάκο θα αποτελούσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. 

Και αυτό, διότι ο Σαμαράς θα βρισκόταν σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, καθώς ο Μητσοτάκης αναμένεται να επιμείνει στην πρότασή του για διερεύνηση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων από το 2012 και μετά. Δηλαδή, να πραγματοποιηθεί έρευνα και επί πρωθυπουργία του Σαμαρά. 

Η απόφαση είναι δύσκολη και μόνο ο πρόεδρος Αλέξης μπορεί να την λάβει. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας