Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ Τσίπρας, οι συνταξιούχοι, η «απαγορευμένη» φράση και το «μαύρο» που έρχεται

Ο Τσίπρας, οι συνταξιούχοι, η «απαγορευμένη» φράση και το «μαύρο» που έρχεται

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει απτόητος να επικαλείται τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου, παρά την έντονη κριτική που δέχεται από τον «σύντροφο» Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά δεν τολμά να προφέρει μια πολύ γνωστή φράση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Εκτός από το περίφημο σλόγκαν «αλλαγή», που έγινε για πολλά χρόνια σημαία του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας, ειδικά στις προεκλογικές του εμφανίσεις, ανέφερε συνεχώς τη φράση «περήφανα γηρατειά της Ελλάδας».

Η συγκεκριμένη φράση, μετά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «απαγορευμένο καρπό» στη Κουμουνδούρου και ο Αλέξης δεν την αναφέρει ούτε για αστείο.

Ο λόγος είναι γνωστός.

Η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων δεν θέλει να ακούσει για ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επί πρωθυπουργίας Τσίπρα, οι συντάξεις πετσοκόπηκαν  τουλάχιστον 11 φορές.

Χιλιάδες συνταξιούχοι, από τη μια μέρα στην άλλη, είδαν τις συντάξεις τους να μετατρέπονται σε… επιδόματα, της τάξης των 300 ευρώ τον μήνα.

Θυμόμαστε όλοι τον ξεσηκωμό τον συνταξιούχων, που κατέβηκαν μαζικά έξω από τη Βουλή, όπου έφαγαν πολλά δακρυγόνα και πολύ ξύλο από τα ΜΑΤ.

Πως επομένως θα μπορέσει ο πρόεδρος Αλέξης, η οποιοδήποτε άλλο  στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, να σταθεί μπροστά από ένα συνταξιούχο και να τολμήσει να του μιλήσει για το πρόγραμμα του κόμματος;

Η δυσαρέσκεια των συνταξιούχων καταγράφεται και σε όλες τις δημοσκοπήσεις, καθώς σε ηλικίες 60 χρόνων και άνω, η ΝΔ προηγείται με συντριπτικά ποσοστά.

Εκτός από τις δημοσκοπήσεις, αρκεί κάποιος να πάει σε ένα καφενείο ή σε μια ουρά έξω από μια τράπεζα, που παίρνουν οι απόμαχοι της ζωής τις συντάξεις τους.

Αυτό που θα ακούσει, εκτός από πολλά «κοσμητικά» επίθετα, είναι ότι επί ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα, έγινε το μεγάλο πετσόκομμα των συντάξεων, ενώ επί ΝΔ και Κυριάκου Μητσοτάκη, δόθηκαν αυξήσεις. Αυτό αρκεί, δεν χρειάζεται να ρωτήσεις τίποτε άλλο.

Τα περήφανα γηρατειά «ντύθηκαν» στα… μπλε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας