Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ Ανδρουλάκης, η «πόρτα» που έκλεισε και η «απομόνωση» του ΠΑΣΟΚ

Ο Ανδρουλάκης, η «πόρτα» που έκλεισε και η «απομόνωση» του ΠΑΣΟΚ

«Πουλάκι ήταν και πέταξε», που λέει και ο σοφός λαός μας, αναφορικά με το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, μεταξύ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Αν παρατηρήσει κάποιος προσεκτικά τις δημόσιες δηλώσεις του πρωθυπουργού τον τελευταίο μήνα, θα διαπιστώσει πως από τις προεκλογικές του ομιλίες έχει βγάλει οριστικά την λέξη «συνεργασία»,  και την έχει αντικαταστήσει με την λέξη «αυτοδυναμία».

Σύμφωνα με στελέχη της κυβερνώσας παράταξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πλέον δεν σκέφτεται καν το ενδεχόμενο της συνεργασίας με τον Νίκο Ανδρουλάκη και αυτό διότι, πολύ απλά «δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής».

«Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με ένα αρχηγό κόμματος, ο οποίος όπου σταθεί και όπου βρεθεί, κατηγορεί με τον χειρότερο τρόπο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ας πορευτεί μόνος του», τονίζουν χαρακτηριστικά, στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και συνολικά, η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ, με κεντρικό σύνθημα: «Αυτοδύναμη κυβέρνηση».

Να σημειωθεί, πως μέχρι στιγμής, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, το στοίχημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη φαίνεται να βγαίνει, καθώς η ΝΔ πλησιάζει σταδιακά τον στόχο της αυτοδυναμίας.

Αναφορικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη και την απόφασή του να «βαδίσει» σε ένα μοναχικό μονοπάτι, πολλά στελέχη εντός του Κινήματος Αλλαγής εκφράζουν διαφορετική άποψη.

Παλαιά, αλλά και νεότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας την πολιτική γραμμή που ακολουθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνουν πως έχουν γίνει σημαντικά λάθη, που μπορεί να στοιχίσουν στο κόμμα.

Κατ’ αρχάς, υπογραμμίζουν ότι ήταν λάθος του Νίκου Ανδρουλάκη να διακόψει κάθε επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να μην δώσει την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ να βρεθεί και πάλι στην ηγεσία της χώρας, έστω με τη συμμετοχή του σε μια «κυβέρνηση συνεργασίας».

«Θα έπρεπε να δοθεί η ελπίδα στους πιστούς οπαδούς του ΠΑΣΟΚ να δουν το κόμμα τους και πάλι στα ηνία της χώρας και όχι να μπούμε σε ένα τούνελ που οδηγεί σε αδιέξοδο», επισημαίνουν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, τα ίδια στελέχη τονίζουν ότι υπήρξαν και άλλα σοβαρά λάθη, όπως η εμμονή με τις τηλεφωνικές υποκλοπές, στις οποίες δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία ο κόσμος.

Όπως ακούγεται έντονα στη Χαριλάου Τρικούπη, τα λάθη που έχουν γίνει αντικατοπτρίζονται στα ποσοστά του κόμματος, που δεν λένε να «ξεκολλήσουν» από τα μονοψήφια νούμερα.

Πολιτικοί αναλυτές σημειώνουν, ότι στο ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση μεγάλης αποτυχίας στις εκλογές, θα δημιουργηθεί μεγαλύτερο εσωτερικό πρόβλημα, απ’ ότι στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει «βαθιές» πολιτικές «ρίζες», όπως ο Αλέξης Τσίπρας.

Δηλαδή, με απλά λόγια, αν το ΠΑΣΟΚ κινηθεί κάτω από το 11% ή ακόμη χειρότερα, κάτω από το 10%, θα τεθεί άμεσα ζήτημα ηγεσίας από κορυφαία στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, τα οποία έχουν εκφράσει και στο παρελθόν τις αντιρρήσεις τους για κάποιες αποφάσεις του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη.

Οι κάλπες είναι μπροστά μας και οι εκπλήξεις που αναμένονται θα είναι πολλές και ηχηρές.  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.