Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟι συσπειρώσεις των κομμάτων, η «δεξαμενή» των αναποφάσιστων και οι «κεντρώοι»

Οι συσπειρώσεις των κομμάτων, η «δεξαμενή» των αναποφάσιστων και οι «κεντρώοι»

Φτάσαμε αισίως λίγες ώρες πριν από τις κάλπες και τα επιτελεία των κομμάτων κάνουν τον τελικό απολογισμό.

Προσπαθούν να διαπιστώσουν τι κέρδισαν και τι έχασαν, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Το σίγουρο είναι πως στους κερδισμένους βρίσκεται η κυβερνώσα παράταξη, καθώς ανέκτησε το χαμένο έδαφος μετά την τραγωδία στα Τέμπη και μάλιστα την τελευταία εβδομάδα, διεύρυνε το προβάδισμά της από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ.

Φυσικά, τίποτα δεν είναι σίγουρο και την ετυμηγορία των πολιτών θα την μάθουμε το βράδυ της Κυριακής.

Μέχρι όμως την  τελευταία στιγμή, όλα τα κόμματα θα προσπαθήσουν να κερδίσουν «κομμάτι» από την πίτα του κεντρώου χώρου, αλλά και των αναποφάσιστών.

Μάλιστα, πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν με έμφαση, πως τα αποτελέσματα της κάλπης μπορεί να κρύβουν πολλές εκπλήξεις, καθώς μεγάλη μερίδα πολιτών δεν απαντούσε στις έρευνες των εταιρειών δημοσκόπησης ή απαντούσε παραπλανητικά.

Δηλαδή, πολύς κόσμος στις δημοσκοπήσεις έλεγε πως θα ψηφίσει το Α κόμμα, ενώ στις προθέσεις του είναι να ρίξει την ψήφο… αλλού.

Αναφορικά με τους αναποφάσιστους, όπως έχει αποδειχθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια, λαμβάνουν αποφάσεις την τελευταία στιγμή, σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις πάνω από την κάλπη.

Επομένως, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος που θα κινηθούν οι ψήφοι.

Πάντως, στη ΝΔ επικρατεί ιδιαίτερη ικανοποίηση, καθώς όλα κύλησαν ομαλά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Μάλιστα, όπως μαθαίνει η στήλη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε συγχαρητήρια για την άρτια οργάνωση σε όλα τα στελέχη, καθώς δεν υπήρξαν σοβαρά λάθη που θα εξέθεταν το κόμμα.

Επίσης, πολύ σημαντικό γεγονός θεωρούν εντός της ΝΔ, πως τα δεκάδες στελέχη που «παρέλασαν» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου σε κανάλια και ραδιόφωνα, δεν έδωσαν την παραμικρή αφορμή για δυσμενή σχόλια και για κριτική από την αντιπολίτευση.

Αντίθετα, κατήφεια και προβληματισμός επικρατούν στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η προεκλογική περίοδος κλείνει με την αποπομπή του Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος με τις δηλώσεις του για αυξήσεις φόρων, αμαύρωσε την καλή εικόνα που προωθούσε με πολύ κόπο ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας.

Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει προβληματισμός για την πολιτική γραμμή που ακολούθησε ο Νίκος Ανδρουλάκης και η οποία δεν οδηγεί το Κίνημα σε υψηλά διψήφια ποσοστά που είναι ο βασικός στόχος.

Την επόμενη ημέρα των εκλογών αναμένονται εξελίξεις εφόσον υπάρξει αποτυχία.

Όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας