Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΕκλογές: Δεύτερες κάλπες στις 25 Ιουνίου, για ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση

Εκλογές: Δεύτερες κάλπες στις 25 Ιουνίου, για ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση

Η μεγαλειώδης νίκη της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη επισπεύδει τις διαδικασίες αναφορικά με την δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραλάβει κανονικά την διερευνητική εντολή την Δευτέρα 22 Μαΐου, την οποία θα παραδώσει άμεσα, στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να πάμε το συντομότερο για εκλογές.

Η ημερομηνία που θα προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η 25η Ιουνίου, επικαλούμενος την ισχυρή εντολή του ελληνικού λαού που έλαβε στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Αρχικά στο Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζονταν για τις 2 Ιουλίου, αλλά η τεραστίων διαστάσεων νίκη άλλαξε τα δεδομένα.

Εξάλλου, με βάση τα ποσοστά που έλαβαν τα κόμματα του λεγόμενου «κεντροαριστερού» τόξου, δεν μπορεί να σχηματισθεί κυβέρνηση των «ηττημένων».

Η εν λόγω απόφαση ελήφθη, καθώς δεν επηρεάζει την διεξαγωγή των πανελλήνιων εξετάσεων, ενώ δεν θα επηρεάσει την καλοκαιρινή σεζόν, καθώς στις αρχές Ιουλίου, όλα τα ξενοδοχεία της χώρας θα δουλεύουν στο φουλ, με πληρότητες που αγγίζουν το 100%.

Την απόφαση θα ανακοινώσει η υπηρεσιακή κυβέρνηση, μετά την νέα διάλυση της Βουλής, στο τέλος της εβδομάδας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.