Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ Πολάκης, το λάθος του Τσίπρα, η πόλωση και το πάθημα, που...

Ο Πολάκης, το λάθος του Τσίπρα, η πόλωση και το πάθημα, που δεν έγινε μάθημα

Αρχίζουν σταδιακά να βγαίνουν στην επιφάνεια τα σοβαρά λάθη του προέδρου Αλέξη και των στενών συνεργατών του, τα οποία οδήγησαν στην εκλογική συντριβή της περασμένη Κυριακής.

Ένα από αυτά, όπως επισημαίνουν πλέον δημόσια, διακεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η πολιτική συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως ήταν πολύ μεγάλο σφάλμα να παραμείνει στο κόμμα ο Παύλος Πολάκης, καθώς με τη συμπεριφορά του οδήγησε στην «αγκαλιά» της ΝΔ τους περισσότερους μετριοπαθείς ψηφοφόρους, οι οποίοι δεν ήθελαν εντάσεις, αλλά μια σταθερή και σοβαρή κυβέρνηση για την επόμενη τετραετία.

Ενδεικτικό της πανωλεθρίας που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι πως για πρώτη φορά η ΝΔ επικράτησε και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης, με τον Αλέξη Τσίπρα να χάνει ακόμη και τα Χανιά με μεγάλη διαφορά.

Η αποδοκιμασία της πολιτικής γραμμής του Παύλου Πολάκη εκφράζεται πλέον ανοικτά από στελέχη, αλλά και ανθρώπους του πνεύματος και της λογοτεχνίας, που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το άρθρο του συγγραφέα και λογοτέχνη, Νίκου Σαραντάκου, στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ».

Απαντώντας στην ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων την περασμένη Κυριακή, σημείωσε μεταξύ άλλων, τα εξής: «Από το αποτέλεσμα αποδεικνύεται πως ήταν λάθος του Αλέξη Τσίπρα που ανακάλεσε την αρχική του απόφαση να μην σας συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια. Την πανωλεθρία στα Χανιά, που τα κέρδισε η ΝΔ πρώτη φορά στην ιστορία, τη χρεώνεστε εσείς, υπουργέ. Το θαρραλέο θα ήταν να παραιτηθείτε από το ψηφοδέλτιο των επόμενων εκλογών».

Υπενθυμίζεται, ότι ο Παύλος Πολάκης μετά την ήττα «μεγατόνων», με ανάρτησή του είχε επισημάνει: «Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» μέσα από την καρδιά μου σε όσους στήριξαν το Σύριζα-ΠΣ και εξέλεξαν και μένα βουλευτή Χανίων ξανά. Η συνολική ήττα είναι βαριά. Χρειάζονται γρήγορες κινήσεις, ιδεολογικό-πολιτικό και οργανωτικό ξεκαθάρισμα και συνολική ανασυγκρότηση για να προχωρήσουμε».

Πάντως, ο Σφακιανός πολιτικός δεν φαίνεται να πτοείται από τα αρνητικά σχόλια και συνεχίζει να λειτουργεί ανεξέλεγκτα.

Σε νέα του ανάρτηση, χρησιμοποιεί μια αγαπημένη του φράση «μόνοι μας και όλοι τους», δίνοντας «γραμμή» για νέα ακραία ρητορική μέχρι τις δεύτερες κάλπες στις 25 Ιουνίου.

Ειδικότερα, στη νέα ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης υπογραμμίζει:

«ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!!Τέλος. Συσπείρωση-ξεκάθαρο πρόγραμμα προσανατολισμένο στις κοινωνικές ανάγκες με βαθιές θεσμικές αλλαγές στο κράτος και στη δικαιοσύνη-σύγκρουση με τη διαπλοκή για αναδιανομή πλούτου υπέρ των μισθωτών και των μικρομεσαίων ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!! Αυτή είναι η γραμμή για τις επόμενες εκλογές που θα είναι ΑΛΛΕΣ εκλογές!!».

Καμία αντίδραση από την Κουμουνδούρου…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας