Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ Αντώναρος, τα «υπόλοιπα» των ΑΝΕΛ, η «ολίγον» από ακροδεξιά και ο…...

Ο Αντώναρος, τα «υπόλοιπα» των ΑΝΕΛ, η «ολίγον» από ακροδεξιά και ο… Πόντιος Πιλάτος

«Παράλογο… Που είσαι… Παράλογο», που έλεγε στους «Δέκα Μικρούς Μήτσους», ο πρώην σύντροφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Λάκης Λαζόπουλος.

Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης (…προς το παρόν), την ώρα που ο ξάδελφος του Αλέξη, Γιώργος Τσίπρας, επισημαίνει με έμφαση «δεν βρέχει, μας φτύνουν».

Τα λάθη που έγιναν στα τεσσεράμισι χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολλά και οι πολίτες δεν ξεχνούν.

Για παράδειγμα, δεν μπορούν οι συνταξιούχοι να ξεχάσουν πως τους κόπηκε εν μια νυχτί η μισή σύνταξη, ακόμη και στους χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι προσπαθούσαν να βγάλουν το μήνα με 300 ευρώ.

Αλήθεια, κάποιο από τα μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ζήσει με 300 ευρώ τον μήνα; Για να μην ρωτήσουμε ποιο ήταν το επάγγελμά τους πριν ασχοληθούν με την πολιτική…

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει και την απίστευτη «κωλοτούμπα», (… ξεπέρασε και την Νάντια Κομανέτσι), μετά το δημοψήφισμα το καλοκαίρι του 2015.

Αναφορικά με τους επιχειρηματίες, μικρούς και μεγάλους, μόλις ακούνε το όνομα Τσίπρας, τους ανεβαίνει η πίεση στο… 50.

Τα λάθη όμως συνεχίστηκαν και την τελευταία τετραετία για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν ανταποκρίθηκε επάξια στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς.

Καταρχάς δεν υπήρξε ουσιαστική αντιπολίτευση, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε «όχι σε όλα», χωρίς να προτείνει σοβαρές εναλλακτικές πολιτικές, που θα έπρεπε να ακολουθήσει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Σε καμία περίπτωση δεν έδωσε «όραμα» στους πολίτες, παρουσιάζοντάς τους ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης.

Η «γκάφα» του Κατρούγκαλου, με την αύξηση 20% στους ελεύθερους επαγγελματίες, είναι μονάχα η κορυφή του παγόβουνου.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν τόλμησε να προχωρήσει σε αλλαγές στο κόμμα του, βαδίζοντας «συρόμενος» πίσω από τον Νίκο Παππά και τον Παύλο Πολάκη.

Δεν είναι δυνατόν να ζητάς κάθαρση στον πολιτικό βίο και να παραμένει στην πρώτη γραμμή του κόμματος ένας πολιτικός που καταδικάστηκε με 13-0 από Ειδικό Δικαστήριο για αντιθεσμικές, αντισυνταγματικές ενέργειες, προκειμένου να επιτευχθεί το σχέδιο της τότε κυβέρνησης να αποκτήσει δικό της κανάλι (αυτή ήταν η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου).

Δεν είναι δυνατόν να μιλάς για πολιτικό πολιτισμό και να μην διαγράφεις τον Παύλο Πολάκη, οποίος στοχοποιούσε και έβριζε, όποιον δεν του άρεσε.

Δεν είναι δυνατόν να μιλάς για την «επάρατη δεξιά» που πρέπει να φύγει από την διακυβέρνηση του τόπου και να έχεις στο κόμμα σου όλα τα πολιτικά «αδέσποτα» του Πάνου Καμμένου και να ζητάς την ψήφο εκείνων που ψήφιζαν Χρυσή Αυγή.

Δεν είναι δυνατόν να μιλάς για ανανέωση και αλλαγή πολιτικής «πλεύσης» μετά το 2019 και να εντάσσεις στο κόμμα σου τον Ευάγγελο Αντώναρο, που εδώ και χρόνια βρίσκεται στο περιθώριο του πολιτικού βίου της χώρας.

Και τέλος, δεν είναι δυνατόν, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, να «νίπτεις τας χείρας σου», μετά από μια παταγώδη αποτυχία και να σου φταίνε τα κόμματα της κεντροαριστεράς. Αυτά τα ολίγα, όπως και οι ψήφοι που έλαβαν ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Παππάς και η παρέα τους.

Παιδιά, στην Κουμουνδούρου, δεν είναι «στραβός ο γιαλός…».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας