Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΤο μεγάλο «άγχος» του Ανδρουλάκη, οι επόμενες κινήσεις του και το μεγάλο...

Το μεγάλο «άγχος» του Ανδρουλάκη, οι επόμενες κινήσεις του και το μεγάλο «στοίχημα»

«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…», που αναφέρει και το πασίγνωστο άσμα του δημοφιλούς Σάκη Ρουβά, για την Χαριλάου Τρικούπη.

Το πρώτο βήμα, με το 11,4% της περασμένης Κυριακής έγινε. Σαμπάνιες άνοιξαν (…όχι βέβαια όπως τη δεκαετία του 1980, που οι σαμπάνιες έρρεαν σαν νερό), τα ιστορικά τραγούδια του κόμματος του Ανδρέα Παπανδρέου ακούστηκαν, μαζεύτηκε κόσμος στην Χαριλάου Τρικούπη, μετά από 14 χρόνια (από την νίκη του Γιώργου Παπανδρέου το 2009), αλλά η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα κρίνει και το αποτέλεσμα.

Και αυτό είναι το μεγάλο άγχος του Νίκου Ανδρουλάκη, διότι πλέον ο πήχης ανέβηκε και επιβάλλεται στις 25 Ιουνίου, ο πρόεδρος να δείξει ότι το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται «ενωμένο δυνατό».

Μην ξεχνάμε ότι βασικός στόχος του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και στις πρώτες κάλπες ήταν ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, το οποίο δεν ήρθε. Το 11,4%, δεν το λες και ισχυρό διψήφιο ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος όμως έδειξε πως έχει τις δυνατότητες να αναγεννήσει το ΠΑΣΟΚ και να φέρει πίσω τους δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρους του, που τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια βρήκαν πολιτικό «καταφύγιο» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τους στενούς του συνεργάτες, ετοιμάζουν μεγάλη «εκστρατεία» στη Κρήτη, καθώς το κλίμα είναι πλέον πολύ εύφορο για να ανέβει και άλλο το ΠΑΣΟΚ, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη μάχη και σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα, για να πλησιάσει ή και ακόμα και να υπερκεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Καλές πηγές από την Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δέχεται εισηγήσεις να αφήσει στην άκρη το αφήγημα «ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας» και να μην αναλώνεται πλέον στις υποκλοπές.

Αυτό που επισημαίνουν πολλά κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, είναι πως ο πρόεδρος και σύσσωμα τα στελέχη του κόμματος, θα πρέπει να εστιάσουν στην καθημερινότητα και τα προβλήματα των πολιτών.

Μην ξεχνάμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άφησε στην άκρη τον λαϊκισμό, την πόλωση και τις προσωπικές επιθέσεις στους πολιτικούς του αντιπάλους και αναφέρθηκε κατά κύριο λόγο στο πρόγραμμα της ΝΔ, που περιλαμβάνει αυξήσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, νέες αυξήσεις σε συνταξιούχους, μείωση φόρων και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρουν πολιτικοί αναλυτές, σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να κινηθεί και το ΠΑΣΟΚ, αν θέλει να διεκδικήσει επάξια τη θέση και το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδικά τώρα, που στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να μην αντιλαμβάνονται τα αίτια της παταγώδους αποτυχίας και αναλώνονται σε εσωκομματικές «κόντρες», επιρρίπτοντας την ευθύνη της ήττας στους πολίτες, τους δημοσκόπους και τα Μέσα Ενημέρωσης.

Το τι θα πράξει ο Νίκος Ανδρουλάκης θα φανεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Πάντως, από την παρουσία του στο Προεδρικό Μέγαρο, φάνηκε να αφήνει την αδιάλλακτη στάση του και να προχωρά σε αποκατάσταση της επικοινωνίας, ειδικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.