Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΗ κυβέρνηση… Βενιζέλου, ο «σωτήρας» Τσίπρας, ο Ανδρουλάκης και το «μπάχαλο» που...

Η κυβέρνηση… Βενιζέλου, ο «σωτήρας» Τσίπρας, ο Ανδρουλάκης και το «μπάχαλο» που γλυτώσαμε

Τι σου είναι όμως η «άτιμη» η κάλπη. «Άτιμη κοινωνία, άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους ρίχνεις στα Τάρταρα», που έλεγε και η αδελφή του Λάμπρου Κωνσταντάρα στην πασίγνωστη ταινία του παλιού ελληνικού κινηματογράφου «ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι».

Τόσο καιρό, κάποιοι πρώην κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες του τόπου, μας είχαν πάρει τα αυτιά για σχηματισμό μιας «προοδευτικής κυβέρνησης», που δεν θα είχε επικεφαλής, ούτε τον Μητσοτάκη, ούτε τον Τσίπρα.

Αφορμή για αυτές τις δηλώσεις βέβαια, στάθηκε η επιμονή του Ανδρουλάκη, να θέλει τον άγνωστο «Χ» για πρωθυπουργό και όχι εκείνον που θα επέλεγε ο κόσμος με την ψήφο του.

Μετά όμως το «πατατράκ» της 21ης Μαΐου, όλοι αυτοί «εξαφανίστηκαν» ως δια μαγείας. Είναι λες και τους κατάπιε η γη.

Ακόμη και ο Ανδρουλάκης, δεν αναφέρει πλέον κουβέντα για «εναλλακτικό» πρωθυπουργό.

Οι «κακές γλώσσες» στη Χαριλάου Τρικούπη, βρήκαν ευκαιρία να ρίξουν το φαρμάκι τους και να αρχίσουν να λένε πολλά και διάφορα.

Εκτός από το γεγονός, πως ήταν τελικά άστοχη η πολιτική τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη να λέει συνεχώς πως δεν συνεργάζεται, ζητώντας άλλο πρόσωπο για πρωθυπουργό από εκείνον που θα επέλεγε ο κόσμος, ακούγεται έντονα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, πως ένα παλαιό στέλεχος είναι ιδιαίτερα ενοχλημένο από το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο λόγος για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που κάποια στιγμή είδε πολύ «θερμά» την προοπτική να ηγηθεί ενός κυβερνητικού σχήματος, που θα ονομαζόταν «ειδικού σκοπού».

Σε αυτό το πλάνο είχαν «ψήσει» κάποιοι τον Νίκο Ανδρουλάκη και έλεγε όσα έλεγε.

Μάλιστα, κάποιες πηγές μας, λένε ότι στο αρχικό σχέδιο συμφωνούσε και ο Αλέξης Τσίπρας.

Δηλαδή, να αναλάβει αρχικά τη διακυβέρνηση της χώρας μια κυβέρνηση «ειδικού σκοπού», με επικεφαλής τον Ευάγγελο Βενιζέλο,  για να διερευνήσει τις υποκλοπές και τα όσα συμβαίνουν στη δικαιοσύνη και μετά να έρθει ο Τσίπρας, ως «κανονικός» πρωθυπουργός.

Και μη χειρότερα, θα λέγαμε εμείς από την πλευρά μας, αν τελικά ισχύουν όσα ακούμε.

Αυτά, πάνω κάτω, άκουγε και ο κόσμος και έδωσε σχεδόν 41% στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ρε, τι πήγαμε να πάθουμε…   

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας