Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ ΣΥΡΙΖΑ, οι «λίστες», το «μεγάλο ξεκαθάρισμα» και ο φόβος της «κατάρρευσης»

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι «λίστες», το «μεγάλο ξεκαθάρισμα» και ο φόβος της «κατάρρευσης»

«Όποιος καεί με τον χυλό φυσά και το γιαούρτι», λέει ο σοφός λαός και αυτό φαίνεται να εφαρμόζει σε απόλυτο βαθμό ο πρόεδρος Τσίπρας, μετά την τεραστίων διαστάσεων ήττα της 21ης Μαΐου.

Μετά τις επικοινωνιακές «βόμβες» που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης προεκλογικής περιόδου, ο Αλέξης, θέλοντας να μην υποστεί νέα πανωλεθρία άλλαξε τακτική.

Γι’ αυτό, μέσω των στενών του συνεργατών, ανακοίνωσε μια λίστα με ονόματα, τα οποία θα εκπροσωπούν το κόμμα σε κανάλια και ραδιόφωνα.

Μεταξύ άλλων, τα στελέχη που θα βγουν μπροστά στη δεύτερη εκλογική περίοδο, θα είναι ο υποψήφιος στην Κεφαλονιά με τον ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλας Φαραντούρης, η Αθηνά Λινού, που εξελέγη στον Βόρειο τομέα Αθήνας, καθώς και ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Παράλληλα, στην επιτροπή εκλογικού αγώνα,θα συμμετέχουν οι Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος,  Όλγα Γεροβασίλη, Αλέξης Χαρίτσης, Κώστας Ζαχαριάδης και Πόπη Τσαπανίδου.

Οι λίστες αναμένεται να συμπληρωθούν και με άλλα πρόσωπα, τα οποία όμως,θα έχουν επιλεγεί πολύ προσεκτικά από τον πρόεδρο και τους στενούς του συνεργάτες.

Η νέα πραγματικότητα στην Κουμουνδούρου, όπως είναι φυσικό, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, καθώς στα προαναφερθέντα ονόματα δεν συμπεριλαμβάνονται κορυφαία παλαιά στελέχη, αλλά και νεότερα, που έδωσαν μεγάλο αγώνα για την πρώτη εκλογική αναμέτρηση.

«Όπου με καλέσουν θα πάω και μετά ας με διαγράψουν, δεν πρόκειται να με φιμώσει κανείς», τόνισε με έμφαση στη στήλη μας, πρώην κορυφαίος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα δημοσιοποιήσει τη θέση του τις επόμενες ημέρες.

Η παραπάνω αντίδραση είναι ενδεικτική του εύθραυστου κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την «εξαέρωση» των ποσοστών του.

Όπως ακούγεται πλέον έντονα στη Κουμουνδούρου, έρχεται η ώρα του «μεγάλου ξεκαθαρίσματος» στο κόμμα, ειδικά αν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τα ποσοστά του κόμματος «πέσουν» κάτω από το 20%.

Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο στυλοβάτης του ΣΥΡΙΖΑ και πως αν φύγει το κόμμα θα επιστρέψει σταδιακά στο 3%.

Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα στελέχη, όπως σύσσωμοι η εσωκομματική τάση «Ομπρέλα», που θέλουν αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος, καθώς θεωρούν πως η ανανέωση θα δώσει νέα ώθηση στο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ονόματα που ακούγονται είναι πολλά και αναδύουν, κυρίως, γυναικείο άρωμα.

Μάλιστα, όπως λένε στη στήλη μας άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά το εσωκομματικό παρασκήνιο στη Κουμουνδούρου, ο Αλέξης, μπορεί να δει μετά τις εκλογές και πρόσωπα που σήμερα βρίσκονται πολύ κοντά του, να τον αμφισβητούν και να ζητούν την παραίτησή του.

Όπως και να έχει η κατάσταση, θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ότι μετά τις εκλογές και σε περίπτωση νέας αποτυχίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα προκηρύξει εσωκομματικές εκλογές.

Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.