Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΤο ΠΑΣΟΚ που «κόλλησε»… ΣΥΡΙΖΑ, οι αυξήσεις φόρων και οι συνεχείς «γκάφες»

Το ΠΑΣΟΚ που «κόλλησε»… ΣΥΡΙΖΑ, οι αυξήσεις φόρων και οι συνεχείς «γκάφες»

Δεν πρόλαβε καλά - καλά να «ανοίξει» η νέα προεκλογική περίοδος και άρχισαν τα «παρατράγουδα». Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Κατρούγκαλο, σειρά πήρε η Χρονοπούλου του ΠΑΣΟΚ, που μίλησε για αυξήσεις φόρων στη μεσαία τάξη. Μάταια γίνεται προσπάθεια να «μαζευτεί» η δήλωση από την Χαριλάου Τρικούπη.

Τι γίνεται ρε παιδιά. Παρακολουθείς τηλεοπτικές εκπομπές και δεν ξέρεις από πού θα σου ‘ρθει.

Κάθεσαι αμέριμνος στον καναπέ σου. Και την ώρα που βάζεις ένα πατατάκι στο στόμα σου, ακούς για νέες αυξήσεις φόρων, τρως τη σφαλιάρα και κινδυνεύεις να… πνιγείς.

Μετά οι εκπρόσωποι των κομμάτων τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα και οι πρωταγωνιστές της ιστορίας λένε πως έκαναν… σαρδάμ!

Και μη χειρότερα.

Πέρα όμως από το κωμικοτραγικό του πράγματος, υπάρχει και η σκληρή πραγματικότητα.

Πρόσφατο, τρανταχτό παράδειγμα ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος δύο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, αμόλησε την… «πατάτα» για αύξηση φόρου στους ελεύθερους επαγγελματίες, οδηγώντας χιλιάδες πολίτες στην αγκαλιά της ΝΔ.

Λες και το έκανε επίτηδες ο Γιώργος, για να πάθουν έμφραγμα στην Κουμουνδούρου.

Να σημειωθεί, σύμφωνα με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, πως ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των αναποφάσιστων, αποφάσισαν μέσα στο παραβάν και πάνω από την κάλπη ποιο κόμμα θα ψηφίσουν και «μαύρισαν» τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το πάθημα όμως, φαίνεται πως δεν γίνεται μάθημα και τα χνάρια του Κατρούγκαλου ακολουθούν και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που δεν έχουν καμία τηλεοπτική πείρα, γεγονός που τους καθιστά «ευάλωτους» σε πολιτικούς αντιπάλους και σε ερωτήσεις «παγίδα» δημοσιογράφων.

Έτσι, την «πάτησε» και η πρωτοεμφανιζόμενη στην πολιτική σκηνή της χώρας μας, Ελένη Χρονοπούλου, η οποία τόνισε με έμφαση ότι «θα αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη…».

Μετά την παρουσίαση της στην ΕΡΤ και αφού έγινε γνωστό στην Χαριλάου Τρικούπη τι είπε, άρχισε η επικοινωνιακή «αναδίπλωση» από την ίδια και από το ΠΑΣΟΚ.

«Έκανα λεκτικό λάθος για την αύξηση φόρων», είπε η Ελένη Χρονοπούλου. «Αντί να πω δεν θα αυξήσουμε τους φόρους για τη μεσαία τάξη, είπα θα αυξήσουμε. Την ώρα που έκανα το λεκτικό λάθος, σκέφτηκα, “ώπα τι είπα, το είπα σωστά; πώς σκεφτόμαστε… έκλεισα το θερμοσίφωνο;”».

Βέβαια, το «θερμοσίφωνο» δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική, ειδικά όταν βρισκόμαστε σε μια «καυτή» δεύτερη προεκλογική περίοδο, όπου τα λάθη δεν συγχωρούνται.

Ότι «γράφει» σε προεκλογικές περιόδους, δεν «ξεγράφει» και παραμένει στη μνήμη των ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με πολύ καλές πηγές της στήλης μας, το λεκτικό «ατόπημα» της Χρονοπούλου έσπευσαν να κριτικάρουν πολλά στελέχη στην Χαριλάου Τρικούπη, επισημαίνοντας σε στενούς συνεργάτες του προέδρου Ανδρουλάκη, ότι στα κανάλια δεν πρέπει να βγαίνουν άπειρα στελέχη, αλλά στελέχη έμπειρα και με γνώσεις, που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν επάξια στις δυσκολίες μιας «ζωντανής» τηλεοπτικής εκπομπής.

Και όσοι γνωρίζουν από τηλεόραση, ξέρουν πολύ καλά πως, οι «ζωντανές» εκπομπές «κρύβουν» πολλές παγίδες.

Ακόμη και οι πολιτικοί αρχηγοί, με πείρα ετών, προετοιμάζονται για να βγουν σε μια ζωντανή εκπομπή, που γνωρίζουν πάνω κάτω τι θα τους ρωτήσουν.

Επομένως, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή σε όλα τα κόμματα, διότι οι αντίπαλοι καραδοκούν προκειμένου να εκμεταλλευτούν το όποιο λάθος.

«Έμπλεξε» ο Νίκος και να δούμε πως θα «ξεμπλέξει»…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας