Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ διαγωνισμός «φορομπηχτικής» πολιτικής, το «βέρτιγκο» σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και το...

Ο διαγωνισμός «φορομπηχτικής» πολιτικής, το «βέρτιγκο» σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και το «μαύρο» που έρχεται

Αυτό που συμβαίνει σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν έχει προηγούμενο σε προεκλογική περίοδο στη χώρα. Η Κουμουνδούρου με την Χαριλάου Τρικούπη… συναγωνίζονται ποιος θα βάλει περισσότερους φόρους στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, που «βγαίνουν» από μια 12ετη περίοδο οικονομικής ύφεσης και μνημονίων.

Μάλλον, στα κομματικά επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχουν πάθει «παράκρουση» ή προσπαθούν να μπουν στα… ρεκόρ Γκίνες με την προεκλογική πολιτική που εφαρμόζουν.

Δεν εξηγείται διαφορετικά, η εμμονή τους με την αύξηση των φόρων σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Την ώρα που σε όλο τον κόσμο οι εκπρόσωποι των κομμάτων, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, μιλούν για φοροελαφρύνσεις και για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, στην Ελλάδα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης, προσπαθούν να προσελκύσουν ψηφοφόρους τάζοντάς τους επιπλέον… φόρους!

Την ίδια ώρα που η Ελένη Χρονοπούλου λέει πως έκανε… σαρδάμ, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Στέφανος Παραστατίδης, βγαίνουν δημόσια και επισημαίνουν πως θα αυξήσουμε τους άμεσους φόρους, όπως τον ΕΝΦΙΑ και της γονικής παροχής, γιατί είναι για τους έχοντες…

Δηλαδή, όποιος έχει φτιάξει ένα σπιτάκι 70 τετραγωνικών, μετά από δεκαετίες δουλειάς, που μπορεί ακόμη και σήμερα να πληρώνει δόσεις από δάνειο σε τράπεζα, θα φορολογηθεί επιπλέον γιατί συγκαταλέγεται στους έχοντες.

Παράλληλα, οι γονείς που θέλουν να «περάσουν» στα παιδιά τους ένα σπιτάκι ή ένα μικρό οικόπεδο και αυτοί θα φορολογηθούν γιατί έκαναν το έγκλημα να διαθέτουν μια μικρή περιουσία.

«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πουθενά στο πρόγραμμα του δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ», ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη, προσπαθώντας να μαζέψει την «γκάφα». Αυτό όμως, δεν μαζεύεται, διότι αφορά το 90% των πολιτών.

Την ίδια ώρα, βγαίνει η Πόπη Τσαπανίδου και με πλατύ χαμόγελο λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τις πρώτες 50 ημέρες, αν γίνει κυβέρνηση, θα αυξήσει την φορολογία στα μερίσματα των επιχειρήσεων, από 5%, που είναι σήμερα, στο 15%. Με αυτό τον τρόπο θα βρεθούν 3,5 δισ. ευρώ, τόνισε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας «ξερούς» δημοσιογράφους και στελέχη άλλων κομμάτων που συμμετείχαν στο τηλεοπτικό πάνελ.

Τα ακούς τα παραπάνω και απορείς. Είναι λες και βγαίνουν στα κανάλια για να οδηγήσουν σε μονοψήφια νούμερα τα κόμματά τους.

Αλήθεια, οι πρόεδροι Τσίπρας και Ανδρουλάκης, πως διαχειρίζονται την κατάσταση;

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι «τραβάνε τα μαλλιά τους» στα γραφεία τους.

Μετά ζητάνε από τους πολίτες να μην δώσουν αυτοδυναμία στον Κυριάκο Μητσοτάκη…

Και μη χειρότερα…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας