Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΤο ΠΑΣΟΚ, τα τηλεφωνήματα στα… κανάλια, οι αυξήσεις φόρων και το τηλεοπτικό...

Το ΠΑΣΟΚ, τα τηλεφωνήματα στα… κανάλια, οι αυξήσεις φόρων και το τηλεοπτικό αλαλούμ

Ησυχία δεν έχουν στα κομματικά επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Καθημερινά, στελέχη των δύο κομμάτων βγαίνουν σε κανάλια και ραδιόφωνα και λένε… ότι μπορείς να φανταστείς. Οι δηλώσεις για αυξήσεις φόρων από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, έφεραν τηλεοπτικές απαγορεύσεις από την Χαριλάου Τρικούπη, όπως έγινε πριν από λίγα 24ωρα και από την Κουμουνδούρου.

Τελικά μόνο με «καθεστώς λογοκρισίας» μπορούν στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ να περιορίσουν τα «μαργαριτάρια» που «πετάνε» σε ζωντανές εκπομπές τα στελέχη τους.

Όπως μαθαίνει η στήλη μας, στην Χαριλάου Τρικούπη, στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, προφανώς για να μην ταυτιστούν  με την Κουμουνδούρου, προσπαθούν «κεκαλυμμένα» να «κόψουν» από τον τηλεοπτικό «αέρα» στελέχη τους, που δεν διαθέτουν την ανάλογη πείρα και προβαίνουν σε δηλώσεις που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στο κόμμα.

Καλές πηγές ανέφεραν στη στήλη μας, πως τόσο ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, όσο και άλλοι στενοί συνεργάτες του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη, επικοινωνούν με τηλεοπτικούς σταθμούς και ρωτούν τους υπεύθυνους καλεσμένων ποια στελέχη του Κινήματος Αλλαγής έχουν καλέσει στις εκπομπές τους.

Ακούγεται απίστευτο, αλλά αυτό μας μετάφεραν στελέχη του ΠΑΣΟΚ από την Χαριλάου Τρικούπη.

Αν κάποιο στέλεχος δεν αρέσει στην ηγεσία, τότε επικοινωνούν μαζί του από το γραφείο του προέδρου και του λένε να αποφύγει την τηλεοπτική εμφάνιση.

Βέβαια, τι να το κάνεις αυτό, όταν ο ίδιος ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, μιλά ευθέως και αυξήσεις φόρων.

Σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις εντυπώσεις για τα όσα ακούστηκαν περί αύξησης της φορολόγησης των επιχειρήσεων, ο Δημήτρης Μάντζος, έβαλε στο «κάδρο» και τα σούπερ μάρκετ, ανοίγοντας ένα νέο κύκλο συζητήσεων.

Και αυτό διότι, πολύ απλά και χωρίς να είμαστε οικονομολόγοι ή οικονομικοί αναλυτές, αν αυξήσεις την φορολογία στα σούπερ μάρκετ, αυτόματα θα αυξηθούν οι τιμές των προϊόντων στα ράφια, με αποτέλεσμα να πληρώσουν και πάλι τη νύφη οι καταναλωτές.

Μην ξεχνάμε ότι ήδη οι τιμές σε πολλά προϊόντα βρίσκονται στα ύψη και πολλές οικογένειες στερούνται βασικά προϊόντα.

Η αλήθεια είναι ότι θα θέλαμε, από απλή περιέργεια, να βρισκόμασταν σε μια γωνιά και να βλέπαμε τις αντιδράσεις του Νίκου Ανδρουλάκη.

Εμείς να επαναλάβουμε από τη στήλη μας, ότι αυτό που γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στη χώρα μας από στελέχη της αντιπολίτευσης, μάλλον είναι παγκόσμια πρωτοτυπία.

Μιλώντας η στήλη και με έμπειρους πολιτικούς αναλυτές, που έχουν δει πολλά τα μάτια τους, δεν μπορούσαμε να θυμηθούμε ανάλογη περίπτωση, όπου σε φουλ προεκλογική περίοδο στελέχη κομμάτων της αντιπολίτευσης να μιλάνε για αυξήσεις φόρων.

Και έχουμε ακόμη πολλές ημέρες μπροστά μας…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας