Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΗ «επάνοδος» της Κωνσταντοπούλου, η «πτώση» του ΣΥΡΙΖΑ και η γλυκιά… εκδίκηση

Η «επάνοδος» της Κωνσταντοπούλου, η «πτώση» του ΣΥΡΙΖΑ και η γλυκιά… εκδίκηση

Κύκλους κάνει η ζωή, στην κυριολεξία, και φέρνει τα πάνω κάτω χωρίς να το καταλάβεις. Αυτό φαίνεται πως αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά περίτρανα με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία αναμένεται να βρεθεί εντός της νέας Βουλής και μάλιστα με ένα ισχυρό ποσοστό. Το σίγουρο είναι πως δεν θα πλήττουν όσοι παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του κοινοβουλίου, η Ζωή θα δώσει νέο… αέρα.

Από αλλού το περίμεναν στον ΣΥΡΙΖΑ, από αλλού τους ήρθε. Προσπαθούσαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα να περιορίσουν την αύξηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ και του Βαρουφάκη, αλλά δεν υπολόγιζαν στον απρόβλεπτο παράγοντας, που ονομάζεται Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Αυτό που καταγράφεται ως δεδομένο, σύμφωνα με τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, είναι ότι το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, μπαίνει… με φόρα στη Βουλή.

Μάλιστα, όπως μαθαίνει η στήλη, το ποσοστό του κόμματος της πρώην προέδρου της Ελληνικής Βουλής μπορεί να αγγίξει ή ακόμη και να ξεπεράσει το 5%.

Αν τελικά επιβεβαιωθούν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων – που μετά τις εκλογές του Μαΐου κάνουν τη δουλειά τους χωρίς τον φόβο του μπούλινγκ από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως λένε οι ίδιοι οι δημοσκόποι –  το κόμμα της Ζωής θα επιτύχει μια μεγαλειώδη νίκη.

Αθόρυβα, χωρίς να την έχουν πάρει χαμπάρι οι πολιτικοί της αντίπαλοι, αλλά και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, για να λέμε τα πράγματα ως έχουν, κατάφερε να προσελκύσει δυσαρεστημένους ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, το οποίο το «έφαγαν» οι «Δήμητρες».

Ακόμη και στις τηλεοπτικές της παρουσίες, η Κωνσταντινοπούλου κράτησε ένα ιδιαίτερα «χαμηλό» προφίλ, θέλοντας να δείξει πολιτική ωριμότητα και επιβραβεύθηκε.

Η σημερινή πολιτική παρουσία της Ζωής, δεν έχει καμία σχέση με τον «εκρηκτικό» χαρακτήρα, που είδαμε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμόμαστε όλοι τα «καψώνια» που έκανε ως Πρόεδρος της Βουλής στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κρατώντας τις συνεδριάσεις μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μάλιστα, η Ζωή ήταν από τους πρωτεργάτες της «διάσπασης» του ΣΥΡΙΖΑ και ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα, μετά το δημοψήφισμα του καλοκαιριού του 2015 και την μεγάλη κωλοτούμπα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα, τι θα πράξει η Ζωή μετά που θα μπει στη Βουλή, μένει να το δούμε. Σίγουρα πάντως, θα είναι το «αλατοπίπερο» στη νέα κοινοβουλευτική σύνθεση, καθώς όσο «συγκρατημένη» και αν εμφανιστεί, κάποια στιγμή θα τα «χώσει» στους πρώην  συντρόφους της και ειδικά στον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον…  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.