Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΝΔ - Εκλογές: Η επιτυχημένη «συνταγή» που έφερε τη μέγιστη συσπείρωση, τα...

ΝΔ – Εκλογές: Η επιτυχημένη «συνταγή» που έφερε τη μέγιστη συσπείρωση, τα πρόσωπα «κλειδιά»

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η συσπείρωση της ΝΔ αγγίζει πρωτοφανή υψηλά νούμερα, γεγονός που οφείλεται στην άρτια οργάνωση και την άριστη συνεργασία της επιτελικής ομάδας των στενών συνεργατών του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη. Ποια είναι όμως, η «συνταγή» που εφαρμόστηκε και έφερε τη μεγάλη επιτυχία;

Αποτελεί γεγονός πως ο προεκλογικός σχεδιασμός της «γαλάζιας» παράταξης λειτουργεί με άψογο τρόπο και αυτό καταδεικνύεται από τα μέχρι σήμερα άριστα αποτελέσματα.

Η ΝΔ λειτουργεί ως καλοκουρδισμένη μηχανή, χωρίς προβλήματα και παρατράγουδα, όπως συμβαίνει στο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, τελευταίες δημοσκοπήσεις καταγράφουν την συσπείρωση της ΝΔ να βρίσκεται στο 96%, λίγες ημέρες πριν από τις πολύ κρίσιμες εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Που οφείλεται όμως, η μεγάλη αυτή επιτυχία;

Κατ’ αρχάς, η ομάδα που σχεδίασε το όλο εγχείρημα αποτελείται από δοκιμασμένα στελέχη της ΝΔ, πολλά εκ των οποίων βρίσκονται δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη πάνω από μια δεκαετία.

Βασικοί συντελεστές της επιτυχίας είναι ο επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής του κόμματος Γιάννης Μπρατάκος, που μαζί με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Παύλο Μαρινάκη και τους επί χρόνια στενούς συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, Στέλιο Κονταδάκη και Θανάση Νέζη, αποτελούν μια ισχυρή ομάδα, που έβαλε τα θεμέλια της επιτυχίας.

«Αιχμή του δόρατος» της όλης προσπάθειας είναι επίσης, ο Νίκος Χαρδαλιάς με την ομάδα του, οι οποίοι «οργώνουν» όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας.

Συνδετικός κρίκος της όλης προσπάθειας είναι ο γενικός διευθυντής της Πειραιώς, Γιάννης Σμυρλής, ο οποίος συντονίζει καθημερινά τη δραστηριότητα του κόμματος.

Αναφορικά με την πολυσυζητημένη, από «εχθρούς» και «φίλους» της ΝΔ, «συνταγή» της επιτυχίας, πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται πως οφείλεται στην «άμεση επαφή του Κυριάκου Μητσοτάκη και του συνόλου των στελεχών του κόμματος με τους πολίτες».

Πιο συγκεκριμένα, στην Πειραιώς σχεδιάστηκε και εγκρίθηκε από τον πρόεδρο του κόμματος, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, να πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα, όσο το δυνατόν περισσότερες και μικρότερες σε έκταση συγκεντρώσεις.

Στόχος ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ να βρεθούν δίπλα στους πολίτες, να τους χαιρετήσουν και να ακούσουν από κοντά τα προβλήματά τους.

Γι’ αυτό βλέπουμε τον πρόεδρο της ΝΔ να κατεβαίνει από το αυτοκίνητο και να «χάνεται» στις αγκαλιές του κόσμου, μιλώντας και χαιρετώντας έναν – έναν ξεχωριστά, βγάζοντας εκατοντάδες selfie.

Η «συνταγή» αυτή που προτάθηκε από τους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει αποδώσει τα μέγιστα.

Επίσης, η «έκπληξη» ήρθε από τα social media και το Tik Tok, καθώς κάθε βίντεο του προέδρου της ΝΔ γίνεται viral, φέρνοντας κοντά τους νεότερους σε ηλικία ψηφοφόρους.

Μέσω του Tik Tok, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε πως διαθέτει πολύ χιούμορ, καθώς αυτοτρολάρεται συνεχώς, γεγονός που αρέσει στις νέες και τους νέους.

Επομένως, χωρίς σοβαρά λάθη μέχρι τις κάλπες, η ΝΔ φαίνεται πως βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στην απόκτηση μιας ισχυρής αυτοδυναμίας, που θα φέρει πολιτική σταθερότητα και ανάπτυξη τα επόμενα τέσσερα χρόνια στη χώρα μας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.