Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΣΥΡΙΖΑ: «Τρικυμία» στην Κουμουνδούρου, διχάζει η πολιτική των «ανοικτών συνόρων»

ΣΥΡΙΖΑ: «Τρικυμία» στην Κουμουνδούρου, διχάζει η πολιτική των «ανοικτών συνόρων»

Το πολύνεκρο ναυάγιο έφερε στην επιφάνεια εκ νέου τις πολύ διαφορετικές απόψεις που επικρατούν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί είναι εκείνοι στην Κουμουνδούρου που επισημαίνουν ότι, η κριτική στους χειρισμούς των ελληνικών αρχών και η εμμονή με τα «ανοικτά σύνορα», θα φέρουν νέες απώλειες στις επικείμενες εκλογές.

Η δοκιμασμένη παλαιοκομματική αντίληψη των «ανοικτών συνόρων» και της εγκληματικής δράσης των ελληνικών αρχών, κατά των παράνομων μεταναστών, μοιάζει πλέον με «άνοστο ξαναζεσταμένο» φαγητό.

Η εμμονική μαρξιστική πολιτική του διεθνισμού και της κατάργησης των συνόρων, μοιάζει στις ημέρες μας με κακοπαιγμένη ταινία επιστημονικής φαντασίας και δεν βρίσκει σύμφωνη την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών της χώρας μας.

Μάλιστα, σε πολλές δημοσκοπήσεις, που πραγματοποιήθηκαν από το 2015 (που ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τα σύνορα) μέχρι και σήμερα, η πλειοψηφία των μεταναστών που ζουν πολλά χρόνια στην Ελλάδα, τόνισαν με έμφαση ότι επιβάλλεται να γίνονται έλεγχοι στα σύνορα, προκειμένου να μην μπορεί ο καθένας να μπαίνει ελεύθερα στη χώρα.

Τα παραπάνω φαίνεται να μην απασχολούν τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα και κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, που κινούνται στις παρυφές της άκρας αριστεράς.

Αυτό όμως, δεν ισχύει για το σύνολο του κόμματος, καθώς ένα μεγάλο «κομμάτι», με σημαντικά στελέχη, διαφωνεί κάθετα και δημόσια με την προσέγγιση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα του πολύνεκρου ναυαγίου στη Μεσόγειο.

Όπως επισημαίνουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που πλέον δεν βρίσκονται στον στενό «πυρήνα» των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, «η ακραία αντιμετώπιση του όλου θέματος, με τις κατηγορίες κατά των λιμενικών και της χώρας μας, αλλά και η επιμονή για άνοιγμα των συνόρων, θα απομακρύνει από το κόμμα τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους που έχουν απομείνει».

«Όσοι έμειναν στις τελευταίες εκλογές, μάλλον θα κινηθούν προς άλλη πολιτική κατεύθυνση», λένε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κρύβουν τον φόβο τους, πως εκατοντάδες μετριοπαθείς ψηφοφόροι θα μετακινηθούν προς τη Χαριλάου Τρικούπη, η οποία κράτησε μια πολύ προσεκτική και μετριοπαθή πολιτική απέναντι στην τραγωδία.

Και είναι γεγονός πως, τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης, όσο και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δεν μίλησαν για ευθύνες του ελληνικού κράτους, επισημαίνοντας ότι η λύση πρέπει να δοθεί από τις Βρυξέλλες, σε συνεννόηση με όλα τα κράτη μέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Χαριλάου Τρικούπη ήδη συνομιλεί με παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που είχαν «μεταναστεύσει» πολιτικά στο ΣΥΡΙΖΑ και δεν αποκλείεται η άμεση μετακίνησή τους.

Αυτό που ακούγεται πλέον έντονα στην Κουμουνδούρου είναι ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι, το οποίο έχει βάλει ρότα κατευθείαν για τα βράχια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.