Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ ΣΥΡΙΖΑ, οι αλλοπρόσαλλες δηλώσεις για τον φράκτη και η «μπάλα που...

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι αλλοπρόσαλλες δηλώσεις για τον φράκτη και η «μπάλα που χάθηκε»

Η αλήθεια είναι ότι η Κουμουνδούρου έχει χαθεί στη… μετάφραση. Από τη μια πλευρά καταδικάζουν την κυβέρνηση της ΝΔ για τον φράκτη στον Έβρο και από την άλλη επισημαίνουν με έμφαση ότι δεν πρόκειται να τον ξηλώσουν αν γίνουν κυβέρνηση. Παράλογο! Που είσαι… παράλογο;

Το σίγουρο είναι πως στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε σύγχυση, με αποτέλεσμα, τα στελέχη του κόμματος που βγαίνουν σε τηλεοπτικά πάνελ, να εκτίθενται ανεπανόρθωτα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εκπρόσωπος του κόμματος (τυπικά, διότι άλλοι έχουν πάρει τα ηνία), η οποία δεν μπορούσε να απαντήσει στην ερώτηση: αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ ή κατά του φράκτη στον Έβρο.

Η Πόπη Τσαπανίδου, ακολουθώντας τη γραμμή της Κουμουνδούρου για «επίθεση» στη ΝΔ, με αφορμή το τραγικό ναυάγιο με τους μετανάστες, προσπάθησε να κατηγορήσει την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο φράκτης στον Έβρο αναγκάζει τους μετανάστες να βρίσκουν άλλες οδούς προς την Ευρώπη.

Στο ερώτημα από δημοσιογράφους και εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα «γκρεμίσει» τον φράκτη, απάντησε «όχι, δεν τον γκρεμίσαμε και όταν ήμασταν κυβέρνηση από το 2015 μέχρι και το 2019».

«Επομένως, είστε υπέρ του φράκτη…», λένε στην Πόπη Τσαπανίδου δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι των κομμάτων.

«Όχι δεν είμαστε υπέρ του φράκτη, χάνονται ζωές λόγω του φράκτη», απαντά η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ρωτάνε ξανά, «δηλαδή, εφόσον χάνονται ζωές θα τον γκρεμίσετε», «όχι δεν θα τον γκρεμίσουμε…», ανταπαντά η Πόπη.

Την ίδια ώρα ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, τονίζει πως «όταν πέσει ο φράχτης στον Έβρο θα έπαιρνα χαρά σαν να έπεφτε το τείχος του Βερολίνου».

«Πιάσ’ το αβγό και κούρευ΄ το», λέμε εμείς.

Η προαναφερθείσα στιχομυθία είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου προσπαθούν να εκμεταλλευτούν προς όφελός τους κάθε τραγικό γεγονός, αλλά δεν υπάρχει η κατάλληλη «γραμμή» για να υπερασπιστούν τις θέσεις τους και να πείσουν τους πολίτες.

Υπάρχει διγλωσσία, αφορισμός των πάντων, αλλά από ουσία μηδέν.

Επίσης, όπως υπογραμμίζουν ακόμη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το μεταναστευτικό ζήτημα δεν ενδείκνυται για πολιτική εκμετάλλευση, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών θέλει ασφάλεια στα σύνορα της χώρας μας και δεν επιθυμεί πολιτική «ανοικτών συνόρων».

Τελικά, ποιος ή ποια είναι εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ;    

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας