Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟι νέες δημοσκοπήσεις «φωτιά», η αυτοδυναμία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το θρίλερ της...

Οι νέες δημοσκοπήσεις «φωτιά», η αυτοδυναμία, ο ΣΥΡΙΖΑ και το θρίλερ της «ουράς»

Από σήμερα το απόγευμα, στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, θα αρχίσουν να δημοσιοποιούνται οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Η ΝΔ αυξάνει τη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, περίπου στα ίδια, ενώ η μεγάλη «σύγκρουση» γίνεται για την είσοδο στη Βουλή.

Λίγα 24ωρα απομένουν για να λάβει τέλος (επιτέλους) η πολύμηνη προεκλογική περίοδος.

Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, σταδιακά δημοσιοποιούν τις τελευταίες δημοσκοπήσεις τους, πριν από τις κάλπες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης μας, τα «ευρήματα» είναι πολύ ενδιαφέροντα και εντοπίζονται στην κορυφή και στην «ουρά» της πολιτικής αναμέτρησης.

Στην κορυφή, όπως αναμένεται κυριαρχεί η ΝΔ, με ποσοστά που κυμαίνονται από 41,5% έως και 43,5%. Αυτό σημαίνει ότι η «γαλάζια» παράταξη θα έχει μια άνετη πλειοψηφία στη νέα Βουλή, με πάνω από 160 βουλευτές.

Να επισημάνουμε για ακόμη μια φορά, ότι οι δημοσκοπήσεις είναι μετρήσεις της στιγμής και απολύτως τίποτα δεν έχει κριθεί αναφορικά με την αυτοδυναμία της ΝΔ. Για παράδειγμα, αν η αποχή είναι πολύ μεγάλη και υπάρξει εφησυχασμός, με τους πολίτες να προτιμούν την παραλία από τις κάλπες, ίσως βρεθούν μπροστά σε εκπλήξεις και πάμε σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα στον Αύγουστο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πορεία της οικονομίας και γενικά της χώρας μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, καταγράφει νέες απώλειες και τα ποσοστά του κυμαίνονται μεταξύ 17% και 19%.

Να σημειωθεί, πως σε κάποιες δημοσκοπήσεις, τα ποσοστά του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα, «πέφτουν» ακόμη και κάτω από το 16%.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 11,5% με 13% και δεν φαίνεται να αποκομίζει σημαντικά κέρδη από την μεγάλη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μεγάλο ενδιαφέρον, εκτός από την αυτοδυναμία, επικεντρώνεται στην «ουρά» της «βαθμολογίας», που λένε και οι αθλητικοί συντάκτες.

Οι ανακατατάξεις είναι συνεχείς και η αγωνία πολύ μεγάλη.

Η ακατανόητη συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που προσπαθεί μόνη της να καταστρέψει ότι με πολύ κόπο έχει «χτίσει», οδηγεί το κόμμα της σε «συρρίκνωση».

Μάλιστα, οι κυρίες που αποχώρησαν από την Πλεύση Ελευθερίας, πραγματοποίησαν συνέντευξη τύπου και μίλησαν για «αυταρχικές» μεθόδους από την Κωνσταντοπούλου, που τις «ξήλωσε» από τα ψηφοδέλτια του κόμματος, για να τοποθετήσει πρόσωπα της αρεσκείας της.

Από τα υψηλά ποσοστά της Πλεύσης Ελευθερίας (ακόμη και 5%) που της έδιναν οι πρώτες δημοσκοπήσεις, μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, φαίνεται να «πέφτει» στο 3,5%, με πτωτικές τάσεις. Δηλαδή, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος, να μείνει ακόμη και εκτός Βουλής.

Από εκεί και πέρα, το κόμμα «Σπαρτιάτες», που στηρίζει ο Ηλίας Κασιδιάρης, ήρθε και έφερε μεγάλη «αναταραχή» στα κόμματα της άκρας δεξιάς.

Και αυτό διότι, οι «Σπαρτιάτες» κινούνται πλέον πάνω από το 2,5%, με ανοδικές τάσεις.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το κόμμα «ΝΙΚΗ», του Δημήτρη Νατσιού, μετά και τις αποκαλύψεις για τις ακραίες θέσεις του και την ανάμειξη ακραίων κύκλων της Μοναστηριακής κοινότητας, να βρίσκεται λίγο πάνω από το 3%.

Την ίδια ώρα η Ελληνική Λύση, του Κυριάκου Βελόπουλου, «συμπιέζεται» επικίνδυνα και πλέον παίζεται ακόμη και η είσοδος στη Βουλή, αν και πολλοί δημοσκόποι θεωρούν, πως έστω και οριακά, θα μπει στο κοινοβούλιο.

Επομένως, πάμε σε μια εκλογική αναμέτρηση θρίλερ, που εκτός από τον πρώτο, δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση.

Νεότερα το βράδυ της Κυριακής…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.