Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ Μητσοτάκης, η νέα κυβέρνηση, η ονοματολογία και οι… ανυποψίαστοι

Ο Μητσοτάκης, η νέα κυβέρνηση, η ονοματολογία και οι… ανυποψίαστοι

Διαβάζουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα δεκάδες ονόματα, σε όλα σχεδόν τα Μέσα Ενημέρωσης, αναφορικά με τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος. Μάλλον, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο… Προφανώς, ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί κάποιοι ότι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν είναι προβλέψιμος και γελάει με την ψυχή του με τα όσα διαβάζει.

Βαδίζουμε αργά, αλλά, σταθερά, προς τις κάλπες της 25ης Ιουνίου και το μεγάλο ενδιαφέρον, εκτός από τα αποτελέσματα των εκλογών, έχει επικεντρωθεί στην επόμενη ημέρα και στις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφορικά με το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Καθημερινά ακούμε και διαβάζουμε πως, ο Α θα τοποθετηθεί υπερυπουργός, ο Β στο υπουργείο Υγείας, ο Γ θα αποκτήσει σημαντικό ρόλο κτλ.

Η όλη κατάσταση θυμίζει το καλοκαίρι του 2022, όπου κάποιοι επέμεναν πως θα γίνουν πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο, υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν θα εξαντλήσει την τετραετία.

Διαψεύστηκαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Συνομιλώντας με ανθρώπους που βρίσκονται πολύ κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μπορείς να αντιληφθείς το πνεύμα που κυριαρχεί στην ηγεσία της ΝΔ.

Κατ’ αρχάς, όπως μαθαίνουμε, ο πρόεδρος της ΝΔ διασκεδάζει αφάνταστα με τα όσα ακούγονται, λέγονται και γράφονται, αναφορικά με τα ονόματα των υπουργών και των υφυπουργών.

«Ειδικά με τα ονόματα των υπουργών, πέφτει πολύ γέλιο…», λένε χαρακτηριστικά, στον τρίτο όροφο της Πειραιώς.

Όπως λένε οι γνωρίζοντες, θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν λειτουργεί, ούτε παρορμητικά, ούτε με βάση τη δημοφιλία κάποιων, ούτε λαμβάνοντας υπόψιν του δημοσιεύματα και οποιουδήποτε είδους «πιέσεις».

Λειτουργεί με βάση το ένστικτό του και επιλέγει ανθρώπους με ικανότητες, που θα θεωρεί πως θα φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο που θα τους ανατεθεί.

«Όλα τα άλλα είναι, να είχαμε να λέγαμε…», λένε στην Πειραιώς.

Από εκεί και πέρα, το σίγουρο είναι πως στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα συνυπάρξουν το παλιό, με το νέο πολιτικό «αίμα».

Σημαντικές θέσεις θα αναλάβουν πρώην κορυφαίοι υπουργοί της Κυβέρνησης, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Νίκος Δένδιας, ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Μάκης Βορίδης, ενώ νέα πρόσωπα, όπως η Σοφία Ζαχαράκη, ο Παύλος Μαρινάκης, η Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Δημήτρης Καιρίδης και η Ιωάννα Λυτρίβη, θα πλαισιώσουν την νέα κυβέρνηση.

Τα παραπάνω είναι κάποια από τα ονόματα που έχουν «κλειδώσει», αλλά στις προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να υπάρξουν πολλές εκπλήξεις, τις οποίες γνωρίζουν ελάχιστα άτομα, από το πολύ στενό του περιβάλλον.

Πάντως, αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά η γυναικεία παρουσία στη νέα κυβέρνηση.

Να σημειωθεί, ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, κάποιες φορές, όταν «πιέζεται» για ένα θέμα, λειτουργεί «ανάποδα». Δηλαδή και να έχει επιλέξει ένα πρόσωπο ή μια πολιτική «γραμμή», όταν δει πως γράφεται και σχολιάζεται καθημερινά, την αφήνει στην άκρη και ακολουθεί άλλη οδό…

Επομένως, όσοι έχουν πρόθεση να «πιέσουν» για πρόσωπα και καταστάσεις, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις…   

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.