Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ Τσίπρας, η επιστροφή Σακελλαρίδη και στο… βάθος η «ανατροπή» του προέδρου

Ο Τσίπρας, η επιστροφή Σακελλαρίδη και στο… βάθος η «ανατροπή» του προέδρου

Ιδιαίτερη αίσθηση και μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει στη Κουμουνδούρου η επανεμφάνιση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα το 2015, δήλωσε «παρών» στις εξελίξεις που έρχονται, ανάβοντας νέες «φωτιές» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα τα είχε ο πρόεδρος Τσίπρας, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης του έλειπε.

Μετά από πολύχρονη απουσία από τα πολιτικά δρώμενα και από τις διεργασίες στο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πολύ στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, εμφανίσθηκε και πάλι, δηλώνοντας μάλιστα «παρών» στην επόμενη ημέρα του κόμματος.

«Νιώθω την ανάγκη να πω ότι θα ψηφίσω και θα στηρίξω τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής. Όπως δεν το ένιωσα τα τελευταία 8 χρόνια που έχω απομακρυνθεί και δεν είμαι καν μέλος του κόμματος, που έχω νιώσει δυσφορία για πολιτικές επιλογές που αφορούσαν την περίοδο της διακυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης, που έχω βαθιές αντιρρήσεις για το πώς εξελίχθηκε το κόμμα αυτό σε κάτι που εμένα προσωπικά δεν με κινητοποιούσε», τόνισε, μεταξύ άλλων.

Μάλιστα, άφησε σαφείς αιχμές για την  πολιτική που ακολούθησε όλα τα προηγούμενα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας ευθέως να υπάρξουν αλλαγές. «Ο ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει στην πιο κρίσιμη καμπή του τα αναγκαία συμπεράσματα για το πώς τα πράγματα εξελίχθηκαν έτσι και πώς μπορούν να εξελιχθούν αλλιώς, κάτι που δεν έχει κάνει ως τώρα με την απαραίτητη τόλμη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Με λίγα λόγια ζήτησε σημαντικές αλλαγές, ακόμη και στην ηγεσία του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν άφησε ασχολίαστη την επανεμφάνιση του πρώην κυβερνητικού του εκπροσώπου, επισημαίνοντας ότι «η δημόσια στήριξη του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στον ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει ανάγλυφα την ανάγκη για ανατροπή του συσχετισμού των εκλογών του Μαΐου. Στο χέρι όλων μας είναι αυτό να το αποτρέψουμε. Και μπορούμε να το πετύχουμε μόνο αν συσπειρωθούμε, παρά τις επί μέρους διαφορές και διαφωνίες μας».

Όπως αναμενόταν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε και στα «καρφιά» του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, σημειώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ άκουσε με προσοχή το μήνυμα των πολιτών στην προηγούμενη αναμέτρηση και αλλάζει εν κινήσει. Ξέρω ότι αυτό δεν αρκεί για να σβήσει παραλείψεις και αστοχίες του χθες. Είναι όμως μια αρχή».

Και το ερώτημα είναι: ο Σακελλαρίδης είναι ένας νέος «δελφίνος» ή εμφανίσθηκε για να στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς κάποιοι περιμένουν τα αποτελέσματα της κάλπης, για να τον αμφισβητήσουν δημόσια και να ζητήσουν αλλαγή ηγεσίας;

Υπάρχει και μια τρίτη εκδοχή: ο Σακελλαρίδης να είναι ο «μπροστινός» μιας ομάδας εντός ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θέλει η προεδρία του κόμματος να καταλήξει στην ομάδα που εκπροσωπεί η Έφη Αχτσιόγλου.

Να σημειωθεί, ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είναι πολύ αγαπητός στην εσωκομματική τάση «Ομπρέλα», την οποία απαρτίζουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολύ μπερδεμένη κατάσταση…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.