Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ Τσίπρας, η Αχτσιόγλου, το δακτυλίδι της… «διαδοχής» και η επερχόμενη ήττα

Ο Τσίπρας, η Αχτσιόγλου, το δακτυλίδι της… «διαδοχής» και η επερχόμενη ήττα

Στην Κουμουνδούρου είναι μια ωραία ατμόσφαιρα. Επικρατούν η κατήφεια και ο προβληματισμός και οι περισσότερες συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από τις εξελίξεις μετά την επερχόμενη νέα ήττα. Μάλιστα, ακούγεται έντονα ότι ο Τσίπρας ετοιμάζεται να δώσει το δακτυλίδι της… διαδοχής στην Έφη Αχτσιόγλου το βράδυ της Κυριακής.

Αποτελεί γεγονός πως η Έφη Αχτσιόγλου, πλαισιωμένη από μια ομάδα ισχυρών στελεχών, είναι έτοιμη να αναλάβει τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίσει να αποχωρήσει.

Όσοι γνωρίζουν πολύ καλά τις εξελίξεις στην Κουμουνδούρου, επισημαίνουν ότι ο πρόεδρος δεν θέλει πλέον να παραιτηθεί, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το ποσοστό που θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή.

Αν υπάρξει νέα μεγάλη υποχώρηση των ποσοστών του κόμματος, γεγονός καθόλου απίθανο, τότε οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

Ειδικά, αν ο ΣΥΡΙΖΑ «πέσει» στο 16% με 17%, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν το κόμμα συγκρατήσει τα ποσοστά του Μαΐου ή ακόμη καλύτερα «ανέβει» στο 22% και πάνω, τότε η κατάσταση που θα διαμορφωθεί θα είναι υπέρ του προέδρου, καθώς θα μπορέσει να επισημάνει ότι διαθέτει ακόμη μια δυναμική στην κοινωνία.

Πάντως, ακούμε και διαβάζουμε πολλά… περίεργα, τα οποία δεν είναι καθόλου τυχαία. Δεν έπεσαν από τον… ουρανό.

Για παράδειγμα, κάποιοι από την Κουμουνδούρου, προωθούν το σενάριο ότι ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Κυριακής, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, θα εμφανισθεί μαζί με την Έφη Αχτσιόγλου, σηματοδοτώντας την έναρξη της διαδοχής στην προεδρία του κόμματος.

Αν συμβεί αυτό, θα πρόκειται για απευθείας… ανάθεση της προεδρίας (όπως στην Ολυμπιάδα με τα Ολυμπιακά έργα, αν θυμούνται οι παλαιότεροι).

Αν τελικά επαληθευτούν τα όσα ακούγονται, μάλλον θα μετατραπεί σε «αρένα» η Κουμουνδούρου, καθώς οι αντιδράσεις θα είναι σφοδρότατες και από πολλές πλευρές.

Ούτε ψύλλος στον κόρφο του Αλέξη…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.