Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΗ νέα κυβέρνηση, το βασικό κριτήριο επιλογής και οι δυνατές εκπλήξεις

Η νέα κυβέρνηση, το βασικό κριτήριο επιλογής και οι δυνατές εκπλήξεις

Εφόσον τα αποτελέσματα των εκλογών εξελιχθούν σύμφωνα με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, από Δευτέρα, το θέμα που θα κυριαρχεί στην πολιτική επικαιρότητα, εκτός από τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι τα ονόματα των νέων υπουργών και υφυπουργών. Με ποια όμως, κριτήρια αναμένεται να επιλεγούν;

Η σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος είναι αποκλειστικό προνόμιο του εκάστοτε πρωθυπουργού.

Είναι ο μοναδικός που αποφασίζει και οι όποιες αποφάσεις κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

Μετά τις εκλογές της Κυριακής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχει ακόμη ένα πλεονέκτημα αναφορικά με την επιλογή των προσώπων που θα απαρτίζουν το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Και αυτό, διότι στη δεύτερη τετραετία θα μπορεί να επιλέξει «ελεύθερα», χωρίς να έχει την υποχρέωση να κρατήσει εσωκομματικές ισορροπίες.

Επομένως, αναμένονται πολλές εκπλήξεις, που θα συζητηθούν.

Τα ονόματα της νέας κυβέρνησης, εκτός κάποιων πρωτοκλασάτων στελεχών της «γαλάζιας» παράταξης, δεν τα γνωρίζουν ούτε οι πολύ στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, γι’ αυτό τα όσα γράφονται και λέγονται, ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.

Ένα είναι το σίγουρο, όπως ακούγεται έντονα στη Πειραιώς, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιλέξει με γνώμονα την προσπάθεια που κατέβαλε το κάθε στέλεχος της παράταξης, κατά τη διάρκεια των δύο προεκλογικών αναμετρήσεων.

Επομένως, όποιος δεν «έτρεξε» όσο θα έπρεπε, όσο ψηλά και αν βρίσκεται στην «πυραμίδα» του κόμματος, μάλλον θα μείνει εκτός κυβερνητικού σχήματος.

Ακόμη, αυτό που λέγεται και διαρρέεται από την Πειραιώς είναι ότι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, ακόμη και με εξωκοινοβουλευτικούς, που δεν ανήκουν στη «γαλάζια» παράταξη.

Οι επιλογές του Κυριάκου θα προκαλέσουν αίσθηση…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.