Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΕκλογές: Ισχυρές «αναταράξεις» στον ΣΥΡΙΖΑ, αναμένονται άμεσα εξελίξεις

Εκλογές: Ισχυρές «αναταράξεις» στον ΣΥΡΙΖΑ, αναμένονται άμεσα εξελίξεις

Οι νέες σημαντικές απώλειες που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτούν εξελίξεις, που θα αφορούν ακόμη και την αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος. Ήδη, παρατηρείται δραστηριότητα από κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου, που δεν μπορούν να «αντέξουν» τη νέα μεγάλη ήττα.

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται, ακόμη και το βράδυ της Κυριακής, στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GOV NEWS, ο Αλέξης Τσίπρας θα προβεί σε σημαντικές ανακοινώσεις σήμερα το βράδυ, καθώς οι «πιέσεις» τα επόμενα 24ωρα από την εσωκομματική αντιπολίτευση θα ενταθούν.

Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, το GOV NEWS, είχε επισημάνει ότι σε περίπτωση νέας ήττας, η θέση του Αλέξη Τσίπρα θα είναι πολύ δύσκολη.

Μάλιστα, τα προηγούμενα 24ωρα, κυκλοφόρησαν σενάρια που ήθελαν μια ομάδα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής την Έφη Αχτσιόγλου, να έχουν ήδη κάνει το πρώτο βήμα, αναφορικά με την αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος.

Πάντως, καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσει η απόφαση που θα λάβει ο Αλέξης Τσίπρας: αν θα μείνει και θα παλέψει για την επόμενη ημέρα προκηρύσσοντας εσωκομματικές εκλογές ή αν θα παραιτηθεί, ανοίγοντας τον δρόμο της διαδοχής.

Πολύ σημαντικό γεγονός για τα στελέχη της Κουμουνδούρου είναι ότι τις τεράστιες απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ δεν τις καρπώνεται το «αντίπαλον δέος», το ΠΑΣΟΚ.

Το γεγονός αυτό δίνει κάποιες ανάσες στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δίνεται η ευκαιρία της ανασύνταξης, αν υπάρξει στην πράξη ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.