Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΕπιβεβαίωση του GOV NEWS: «Βαδίζει» για εσωκομματικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ  

Επιβεβαίωση του GOV NEWS: «Βαδίζει» για εσωκομματικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ  

Η νέα ήττα που υπέστη ο Αλέξης Τσίπρας, δρομολογεί, όπως είχε επισημάνει κατ’ επανάληψη το GOV NEWS, σημαντικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Στον ορίζοντα, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει η παραίτηση του προέδρου, αλλά η εκκίνηση διαδικασιών για εσωκομματικές εκλογές το συντομότερο δυνατόν.

Μια νέα ημέρα ξημέρωσε για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, καθώς οι εσωκομματικές τάσεις ετοιμάζονται να μπουν δυναμικά στις επερχόμενες εξελίξεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας, παρά τη νέα ήττα, αποφάσισε να μην καταθέσει τα «όπλα» και να ηγηθεί μιας νέας προσπάθειας ανασυγκρότησης του κόμματος.

Στις προθέσεις του, όπως άφησε να εννοηθεί το βράδυ της Κυριακής, είναι να συγκληθεί η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος και να ξεκινήσουν οι διεργασίες ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να «βαδίσει» προς εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου.

Αυτό που δεν είναι σίγουρο αυτή τη στιγμή είναι αν θα υπάρξει και δεύτερος υποψήφιος, εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα.

Πάντως, ήδη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς καλείται να επιλέξει μια από τις δύο εκλογικές περιφέρειες που κατέβηκε υποψήφιος, αφήνοντας εκτός Βουλής, είτε την Ρένα Δούρου, είτε τον πρώην υπουργό Θοδωρή Δρίτσα.

Σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις αναμένεται να διαδραματίσει η Έφη Αχτσιόγλου και η ομάδα της, οι οποίοι, μέχρι στιγμής δηλώνουν πως στηρίζουν τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα.

Να σημειωθεί, ότι σε επίπεδο συσχετισμών, τα περίπου 170.000 μέλη του κόμματος, τα οποία θα κληθούν να τοποθετηθούν απέναντι στις νέες συνθήκες, στη συντριπτική πλειοψηφία τους έγιναν μέλη του κόμματος και επίσημα πέρυσι, προκειμένου να υποστηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα για την Προεδρία. Επομένως, θεωρητικά η πλειονότητα της βάσης του κόμματος στηρίζει τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα.

Οι «προεδρικοί» και η «Ομπρέλα»

«Προεδρικοί»: Η «προεδρική» πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετρά σχεδόν δραματικές απώλειες με ό,τι αυτό σημαίνει για τις εσωκομματικές διεργασίες, καθώς εκτός Βουλής έμειναν οι: Χρήστος Σπίρτζης, Κώστας Ζαχαριάδης, Θάνος Μωραΐτης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιώργος Τσίπρας, Γιάννης Ραγκούσης, Γιάννης Αμανατίδης, Δώρα Αυγέρη, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Πόπη Τσαπανίδου, Γιάννης Μαντζουράνης, Στέφανος Τζουμάκας, Γιώργος Τσίπρας, Γρηγόρης Θεοδωράκης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Τάνια Ελευθεριάδου.

«Ομπρέλα»: Έχει απομείνει με ελάχιστους βουλευτές, καθώς έμειναν εκτός Βουλής οι: Νίκος Φίλης, Πάνος Σκουρλέτης, Γιάννης Μουζάλας, Ανδρέας Ξανθός, Θοδωρής Δρίτσας, Γιάννης Στέφος, Δημήτρης Βίτσας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.