Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ Πολάκης, που έρχεται με… φόρα, ο νέος του ρόλος και η...

Ο Πολάκης, που έρχεται με… φόρα, ο νέος του ρόλος και η ξαφνική… συμπάθεια 

Δυσκολεύτηκε πολύ, αλλά τα κατάφερε τελικά ο Παύλος Πολάκης, να «κρατήσει» την έδρα του στα Χανιά. Μάλιστα, η κατάκτηση της «έδρας» και οι εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν φέρει ξανά στο προσκήνιο τον Σφακιανό πολιτικό. Ξαφνικά απέκτησε πολλές… συμπάθειες στην Κουμουνδούρου.  

«Έχει ο καιρός γυρίσματα», λέει ο σοφός λαός μας και όπως πάντα επιβεβαιώνεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί ο βουλευτής (μετά κόπων και βασάνων) Χανίων, Παύλος Πολάκης.

Να σημειωθεί, ότι τις άλλες τρεις έδρες στα Χανιά, την ιδιαίτερη πατρίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, τις πήρε η ΝΔ.

Πριν από τις εκλογές και ειδικά όταν οι τοπικές δημοσκοπήσεις στα Χανιά έδειχναν πως, δεν θα εκλεγεί ο Πολάκης, στην Κουμουνδούρου, ελάχιστα στελέχη του έλεγαν, έστω και μια καλημέρα.

Σύμφωνα με καλές πηγές της στήλης μας, τις τελευταίες ώρες η κατάσταση έχει αλλάξει και το κινητό του Παύλου δεν σταματά να δέχεται κλήσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που του δίνουν συγχαρητήρια για την δύσκολη «απόκτηση» της κοινοβουλευτικής έδρας.

Στο ερώτημα της στήλης μας: που οφείλεται το γεγονός αυτό; Η απάντηση που μας δόθηκε από «πηγή» που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις εντός ΣΥΡΙΖΑ, ήταν πολύ απλή.

«Τα πράγματα είναι απλά, πάμε σε εσωκομματικές εκλογές και θα ψηφίσουν σύσσωμοι όλοι οι “σκληροπυρηνικοί”, που συμπαθούν ιδιαίτερα τον Παύλο γιατί τα λέει έξω από τα δόντια», μας είπε χαρακτηριστικά.

«Μήλον της Έριδος» επομένως έχει καταστεί ο Παύλος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί, ότι ο Αλέξης Τσίπρας, όπως ακούγεται έντονα, ετοιμάζει ειδικό ρόλο για τον παλιό του φίλο και θα τον επανεντάξει στο στενό του περιβάλλον.

Υπενθυμίζεται, ότι μόλις οριστικοποιήθηκε το αποτέλεσμα στα Χανιά και σιγούρεψε την έδρα, ο Πολάκης, «ανέβασε» μια από τις γνωστές ανακοινώσεις του στα social media, η οποία αναφέρει τα εξής:

«Το αποτέλεσμα είναι μια μεγάλη ήττα για το Σύριζα, για τη δημοκρατική παράταξη του τόπου. Δυστυχώς η Ακροδεξιά και οι παραφυάδες της, θα σταθεί δίπλα στην πιο ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα. Μια ήττα που επιβάλλει άμεσες κινήσεις ανασυγκρότησης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου στους πολίτες των Χανίων που με την ψήφο τους επέβαλλαν «κόντρα στους καιρούς» να τους εκπροσωπώ στη Βουλή των Ελλήνων. Υπόσχομαι πως θα συνεχίσω με τον τρόπο που ξέρουν και που επιδοκίμασαν!

Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στους συνυποψήφιους μου και στους συντρόφους από το ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, που μαζί δώσαμε ένα ΣΚΛΗΡΟ και ΕΠΙΠΟΝΟ αγώνα για να κρατήσουμε όρθιο το Σύριζα και να κρατήσουμε την έδρα ειδικά μετά το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου.

Ιδιαίτερα ΕΥΓΝΩΜΟΝΩ τη Δώρα, την Σταυρούλα και την Πέρσα που είναι πάντα δίπλα μου!

Τέλος, είναι σαφές μετά από αυτό το αποτέλεσμα, για να μπορέσουμε να αποτελέσουμε φραγμό στην παντοδυναμία της ΝΔ και στην ακροδεξιά, χρειαζόμαστε σοβαρές αλλαγές στην πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ταυτόχρονα με βαθιές αλλαγές στην οργανωτική μας δομή και στα συλλογικά μας ηγετικά όργανα!».

Το έστειλε το μήνυμα ο Παύλος…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.