Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ ρατσισμός των… ανύπαρκτων

Ο ρατσισμός των… ανύπαρκτων

Είναι μερικές φορές στη ζωή σου, που κυριολεκτικά «βγαίνεις» από τα ρούχα σου. Δεν μπορείς να πιστέψεις πως άκουσες τόσο «αηδιαστικές» απόψεις από έναν, υποτίθεται, άνθρωπο της αγοράς και της «πιάτσας». Δεν είναι δυνατόν, εν έτει 2023, ένας άνθρωπος, με στοιχειώδη λογική, να «στήνει στον τοίχο» μια γυναίκα, επειδή επέλεξε να μην αποκτήσει παιδιά.

Εκεί που λες πως τα έχεις ακούσει όλα, έρχεται ένας «τύπος» (ούτε το όνομά του δεν θέλω να αναφέρω), που βρίσκεται στα αζήτητα και σε μια προσπάθεια να «κλέψει» λίγα λεπτά δημοσιότητας, προβαίνει σε κατάπτυστες, ρατσιστικές και αποκρουστικές δηλώσεις κατά μιας νέας κοπέλας, που προσφέρει στην ελληνική κοινωνία.

Με μια άκρως φασιστική δήλωση, ο «τύπος» αυτός, με ανεξήγητη κακία και μίσος, ασκεί κριτική στην προσωπική ζωή ενός ανθρώπου, που για διάφορους λόγους, οι οποίοι δεν αφορούν κανέναν, έχει κάνει κάποιες επιλογές στη ζωή του.

Μάλιστα, προσπαθεί να τεκμηριώσει την άποψή του με αβάσιμες (βλακώδεις) απόψεις, οι οποίες μας γυρίζουν πολλές δεκαετίες πίσω.

Ποιος είπε σε αυτόν τον «κύριο» πως είναι υποχρεωτικό να κάνουν όλοι οι άνθρωποι παιδιά.

Ποιος είπε σε αυτόν τον «κύριο» πως επιβάλλεται όλοι να είναι έγγαμοι.

Και ποιος είπε σε αυτόν τον «κύριο», πως για να επιτελέσεις ένα κοινωνικό έργο, θα πρέπει πρώτα να έχεις ιδίαν πείρα.

Δηλαδή, ο υπουργός Άμυνας, έχει περάσει από τις ειδικές δυνάμεις, έχει διατελέσει πιλότος μαχητικών, έχει οδηγήσει πολεμικό πλοίο στο Αιγαίο;

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει ανέβει πάνω σε μηχανή της ομάδας Δίας και έχει κυνηγήσει κακοποιούς ή έχει βάλει κράνος και έχει πάρει ασπίδα των ΜΑΤ και έχει κυνηγήσει ταραξίες;

Ένας υπουργός, αλλά και οποιοσδήποτε εργαζόμενος, για να κάνει σωστά τη δουλειά του, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να την αγαπά.

Να ξυπνά το πρωί και να πηγαίνει με καλή διάθεση και όρεξη στη δουλειά, με στόχο να προκύψει ένα όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα.

Και η Σοφία Ζαχαράκη έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει των «δύσκολων αποστολών».

Στα Υπουργεία Παιδείας και Τουρισμού δούλεψε σκληρά και άφησε έργο πίσω της.

Το ίδιο θα πράξει και στο νεοσύστατο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Αυτό που δεν μπορούν να αντιληφθούν οι «κύριοι» με τις φασιστικές απόψεις, είναι ότι ειδικά για το συγκεκριμένο υπουργείο χρειάζεται πρώτα απ’ όλα πολύ αγάπη, για να βγει ένα σωστό αποτέλεσμα.

Η Σοφία Ζαχαράκη δεν επελέγη τυχαία για το συγκεκριμένο υπουργείο και όσοι «καλύπτουν» το κυβερνητικό ρεπορτάζ, γνωρίζουν από πρώτο χέρι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού, αλλά ουσίας.

Ο πρωθυπουργός επέλεξε την Ζαχαράκη για το νεοσύστατο υπουργείο, διότι πιστεύει πως θα προσφέρει στην ελληνική κοινωνία.

Όσον αφορά στη Σοφία Ζαχαράκη, ένα είναι το σίγουρο, πως δεν «μασάει» από τέτοιου είδους συμπεριφορές, αλλά αντίθετα πεισμώνει περισσότερο, ώστε το αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατόν καλύτερο.

Ευχόμαστε καλή δουλειά στη νέα υπουργό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.